Illustration av Olle Ekström. Bilden visas i utställningen "Metropolis – Lund och medeltiden".

Inför varje termin tar vi fram ett nytt skolprogram, med program och visningar som är kopplade till någon av våra utställningar eller de kulturhistoriska husen i friluftsmuseet.

Vårens skolprogram

Bläddra i vårt skolprogram för våren 2023 nedan!
Klicka på fyrkantsikonen i nedre högra hörnet för att se i skolprogrammet i ”fullscreen”. Klicka på pilen i övre vänstra hörnet för att ladda ner skolprogrammet som en pdf som du kan skriva ut.

Några exempel från Skolprogrammet VT-23:

Att vara barn förr i tiden är temat för vårterminens skapande Skola-projekt på Kulturen i Lund. Riktar sig till åk 3 inom Lunds kommunala skolor. Riktar sig till åk 3 inom Lunds kommunala skolor. Läs mer i Skolprogrammet eller på Skapande skola-sidan.

Den 18 februari återinviger vi utställningen Metropolis – Lund och medeltiden, som har uppdaterats och omarbetats. Under visningen Jakten på medeltiden besöker vi först utställningen och jobbar sedan med arkeologiska fynd och kryddor i det medeltida Dekanhuset.

Längre fram i vår, när vi invigt utställningen Sven Fristedt – Mästare i mönster, kan ni boka workshopen Skapa mönster, där eleverna först inspireras av Sven Fristedts mönster och växter i Skolträdgården, och sedan får skapa egna mönster på tyg.

Sista dagen för lekutställningen Pippi Långstrump är 26 februari. Nästa lekutställning invigs inte förrän under 2024, på grund av ombyggnad av Allmogehallen, den byggnad som bland annat inrymmer lekutställningens lokaler.

Ladda ner skolprogrammet för att se alla visningar vi kan erbjuda!

Få info genom Lärarnytt

Varje termin erbjuder vi temavisningar, föreställningar, bildverkstäder och etiska verkstäder. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev Lärarnytt så får du löpande information om kommande utställningar och programerbjudande.

Boka skolprogram

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)