Det medeltida Dekanhuset på Kulturen i Lund. Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Inför varje termin tar vi fram ett nytt skolprogram, med program och visningar som är kopplade till någon av våra utställningar eller de kulturhistoriska husen i friluftsmuseet.

Höstens skolprogram

Bläddra i vårt skolprogram för hösten 2022 nedan! Klicka på fyrkantsikonen i nedre högra hörnet för att se i skolprogrammet i ”fullscreen”. Klicka på pilen i övre vänstra hörnet för att ladda ner skolprogrammet som en pdf som du kan skriva ut.

Några exempel från Skolprogrammet HT-22:

Under en visning i friluftsmuseet besöker vi några av de historiska husen från olika tider, och hör om de människor som levt sina liv därinne.

För skolklasser i åk 3 i Lunds kommunala skolor erbjuds Skapande skola-projektet Folktro förr och nu. Bokas via ”Kulturtråden”/Lunds kommun via länken nedan.
Boka Skapande Skola-projektet

Eftersom vår medeltidsutställning Metropolis  är stängd för uppdatering till februari 2023 så får eleverna bland annat arbeta praktiskt med arkeologiska fynd från medeltiden under visningen Jakten på medeltiden.

Lekutställningen Pippi Långstrump är förlängd till 26 februari 2023.

Vecka 47 börjar vi med julvisningar. I år bokas de online via länken nedan. Om det inte finns någon visningstid som passar, kontakta [email protected].
Bokning av julvisningar

Ladda ner skolprogrammet för att se alla visningar vi kan erbjuda!

Få info genom Lärarnytt

Varje termin erbjuder vi temavisningar, föreställningar, bildverkstäder och etiska verkstäder. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev Lärarnytt så får du löpande information om kommande utställningar och programerbjudande.

Boka skolprogram

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (mån-fred kl 9–12)