Visning för barn i Västra Vrams prästgård, som är byggd 1754-55.
Visning för barn i Västra Vrams prästgård, som är byggd 1754-55. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Inför varje termin tar vi fram ett nytt skolprogram, med program och visningar som är kopplade till någon av våra utställningar eller de kulturhistoriska husen i friluftsmuseet.

Vårens skolprogram

Nedan följer några exempel på vad vi erbjuder under vårterminen 2022. Du kan ladda ner hela vårens skolprogram som en pdf genom att klicka på länken nedan.

Skolprogram våren 2022 (pdf)

I vår har vi två Skapande skola-projekt som skolklasser i åk 3 i Lunds kommunala skolor kan boka: Fokus Sápmi om samernas kultur och historia samt Vad ska man tro på? Folktro förr och nu. 

Eftersom vår medeltidsutställning Metropolis  är stängd för uppdatering till februari 2023 så får eleverna bland annat arbeta praktiskt med arkeologiska fynd från medeltiden under visningen Jakten på medeltiden.

Under en visning i friluftsmuseet besöker vi några utvalda hus från olika tider, och hör om de människor som levt sina liv därinne. Dessa visningar bokar du direkt online.

Pippi Långstrump är årets lekutställning. Kopplat till den nya lekutställningen kan vi erbjuda Pippi i Skolträdgården vid sex tillfällen i slutet av maj och början av juni, bokas direkt online.

Vi tipsar också om fler utställningar att besöka med en klass, till exempel Kaffe – en het historia som invigs den 9 april 2022.

Visning om sydsvensk bebyggelsetradition är en visning som riktar sig till gymnasiet, Komvux och folkhögskolor. Möt en av våra timmermän som berättar och visar hur man byggde timmerhus i södra Sverige under 1600-, 1700- och 1800-talen. Han berättar också om restaureringar som har gjorts på några av de kulturhistoriska husen i vårt friluftsmuseum.

Ladda ner skolprogrammet för att se alla visningar vi kan erbjuda!

Få info genom Lärarnytt

Varje termin erbjuder vi temavisningar, föreställningar, bildverkstäder och etiska verkstäder. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev Lärarnytt så får du löpande information om kommande utställningar och programerbjudande.

Boka skolprogram

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (mån-fred kl 9–12)