Visning i friluftsmuseet på Kulturen i Lund. Foto Jessica Ljung, Kulturen

Vi erbjuder många olika visningar på Kulturen i Lund, både i våra utställningar och i friluftsmuseet. Skolprogrammet uppdateras inför varje termin. Vi erbjuder också visningar på Kulturens Östarp och Livets museum.

Skolprogram VT24

Klicka på länken nedan för att se skolprogrammet för vårterminen 2024.

Skolprogram VT24

Skolbesök på Kulturen i Lund

Skolgrupper har fri entré

När ni kommer en grupp från en förskola, grundskola, gymnasium, folkhögskola, Komvux, SFI eller universitet/högskola är det fri entré för både elever och medföljande skolpersonal! Vi ber er dock att förboka besöket via vår bokning.

Kontakta bokningen

Kontakta vår bokning via mejl eller telefon för att boka en visning. Vill du slippa ringa eller mejla oss kan du i lugn och ro fylla i vårt formulär för bokningsförfrågan online.

Kontakta också bokningen om du vill besöka Kulturen i Lund på egen hand med en skolgrupp. Meddela oss senast onsdagen veckan innan ditt besök, så kan vi se till att det inte blir krockar med andra grupper.

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)

Visningstider Kulturen i Lund

Från 16 september till 30 april går det att boka visningar för skolklasser tisdag till fredag kl 9.00–16.00. Från 1 maj till 15 september går det att boka skolvisningar måndag till fredag kl 9.00–17.00.

Skulle du vilja boka under en annan tid kan du kontakta vår bokning och fråga om det går att lösa. Extra avgifter kan tillkomma.

Prislista skolvisningar

Prislista skolvisningar

Matsäck, toaletter och besökskarta

Ta gärna med matsäck. Vid lekplatsen på Kulturen i Lund finns det bord och bänkar. Ni kan även äta inne i Arkitekternas Hus. Boka i förväg om ni vill vara säkra på att få plats. Det är inte tillåtet att grilla på grund av brandrisk!

Toaletter finns på flera ställen på Kulturen i Lund. De är utmärkta på besökskartan, som du kan ladda ner nedan.

Besökskarta Kulturen i Lund (pdf)

Lärarnytt håller dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Lärarnytt för att få fortlöpande information om skolvisningar, nya utställningar och lovprogram.

Prenumerera på Lärarnytt

Vi kan komma till er

Kulturen kan även komma till er. Under ca 45 minuter erbjuder vi program för olika åldersgrupper. Teman bestäms i samråd med bokningen.

Priser 2024
Föredrag vardagar före kl 16 – 3 500 kr
Föredrag vardagar efter kl 16 och helger – 4 900 kr
Reseersättning inom Lund – 70 kr
Reseersättning övriga regionen – 34 kr/mil

Kulturen i Lund på egen hand

Om ni vill besöka Kulturen i Lund på egen hand gäller ordinarie öppettider, men under perioden 16 september till 30 april kan ni besöka parken från kl 9.00, ingång genom entrén, föranmäl ert besök till bokningen senast onsdagen innan ert besök. Läs på sidan ”Tips och förhållningsregler skolbesök” innan du bokar.

Lärare som har Körkort till Kulturen kan boka in klass­besök i alla utställningar och i friluftsmuseets hus innan våra ordinare öppet­tider. Skol­besök utan guide är gratis men ska bokas via bokningen senast onsdagen veckan innan besöket.

Under december månad har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot skolgrupper som går på egen hand i frilufts­museet. Vi har många julvisningar under denna period och våra miljöer i friluftsmuseet är därför upptagna. Om ni däremot vill besöka en av utställningarna går detta fortfarande bra.