Från utställningen Alla ska passa in
Foto: © Ciprian Gorga

Inför varje termin tar vi fram ett nytt skolprogram, med program och visningar som är kopplade till någon av våra utställningar eller de kulturhistoriska husen i friluftsmuseet. Här nedan kan du ladda ner skolprogrammet som en pdf.

Vårens skolprogram

Skolprogram VT-19 (pdf) 

Alla ska passa in är en vandringsutställning som bjuder in unga till samtal, övningar och eget skapande. Ämnet är vårt mellanmänskliga dömande och kollektivets relation till individen. Vi erbjuder en workshop i utställningen, för gymnasiet och folkhögskolor.

I utställningen id:TRANS lyfter fotokonstnären Elisabeth Ohlson Wallin fram transpersoners liv, situation och rättigheter. Förutom ett 60-tal bilder samt videoinstallationer och intervjuer med nutida transpersoner får besökaren möta ”Kung Kristina” och andra historiska förebilder för transrörelsen. Vi erbjuder visningar i utställningen, och det finns också en lärarhandledning som du kan ladda ner här nedanför.

Lärarhandledning id:TRANS (pdf)

Lagom till sportlovet öppnar vi vår nya lekutställning Hans och Greta. Från mitten av januari kan du boka eget besök i lekutställningen.

Fokus Sápmi visas till och med 12 januari 2020. Även under vårterminen kan ni boka en visning i utställningen på tema samernas historia. Vad betyder det att de är ett urfolk och ett av Sveriges fem minoritetsfolk? Hur utvecklades deras kultur och vad hände när människor söderifrån upptäckte rikedomar i norr? Vi berättar också om hur rasbiologin drabbade samerna och om jojkens och slöjdens betydelse i den samiska kulturen.

I vår stadshistoriska utställning En stund i Lund – staden från 1500-talet till idag erbjuder vi två olika visningar, som båda åldersanpassas.

Det är några exempel på vad vi erbjuder under vårterminen. Ladda ner vårens skolprogram via knappen ovan, och botanisera bland alla våra teman!

Få info genom Lärarnytt

Varje termin erbjuder vi temavisningar, föreställningar, bildverkstäder och etiska verkstäder. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev Lärarnytt så får du löpande information om kommande utställningar och programerbjudande.

Boka skolprogram

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (månd-fred kl 9–12)