Julvisning i Blekingegården.
Julvisning i Blekingegården. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Inför varje termin tar vi fram ett nytt skolprogram, med program och visningar som är kopplade till någon av våra utställningar eller de kulturhistoriska husen i friluftsmuseet.

Höstterminens skolprogram

Nedan följer några exempel på vad vi erbjuder under höstterminen. Du kan ladda ner hela höstens skolprogram som en pdf genom att klicka på länken nedan.

Skolprogram hösten 2019 (pdf)

Inför julen erbjuder vi tre olika visningar i våra kulturhistoriska hus. Ny för i år är visningen Den mystiska julklappen. Tomtemor tar med eleverna för att göra ett julbesök i Onsjöstugan, en undantagsstuga år 1850. I stugan väntar en ovanlig julklapp fylld av mystiska saker. Sakerna ger ledtrådar som för ihop vårt nutida julfirande med den mångskiftande julen i en svunnen tid. Vi erbjuder också visningarna Julen och traditionerna och Julvisning med pyssel. Både Den mystiska julklappen och Julvisning med pyssel kan du själv boka online

För åk 7–9 och gymnasiet har vi tagit fram en visning i utställningen Katja of Sweden, om Sveriges första internationellt kända modedesigner. Utställningen visas till och med 23 februari 2020.

Vi tipsar också om ämnen som du som lärare kan diskutera med din klass under ett besök i utställningen Jag ser dig – fotograf Ida Ekelund, som invigdes 7 september 2019.

Lekutställningen Hans och Greta baseras på Bröderna Grimms klassiska saga med samma namn. Den visas till och med 12 januari 2020. Du kan boka eget besök i lekutställningen.

Under hösten erbjuder vi två nya program i utställningen Fokus Sápmi, för åk 4–6 respektive för förskolebarn i åldern 3–5 år. Liksom tidigare erbjuder vi också en visning om samernas historia, som kan åldersanpassas från åk 4 till gymnasiet.

I vår stadshistoriska utställning En stund i Lund – staden från 1500-talet till idag erbjuder vi två olika visningar, som båda åldersanpassas.

Under september hade vi skolvisningar av den arkeologiska undersökningen i kvarteret Sankt Mikael i Lund. Fältarbetet avslutades i oktober, men arkeologerna kommer att fortsätta blogga om undersökningens analys- och rapportprocess. Du kan också fortsätta använda elevmaterialet som rör arkeologi med koppling till Lunds historia och utgrävningen av kvarteret Sankt Mikael.
Till elevmaterialet arkeologi och medeltidens Lund

Få info genom Lärarnytt

Varje termin erbjuder vi temavisningar, föreställningar, bildverkstäder och etiska verkstäder. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev Lärarnytt så får du löpande information om kommande utställningar och programerbjudande.

Boka skolprogram

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (månd-fred kl 9–12)