Värden Anna Tégner på Gamlegårds innergård sommaren 2020. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.

I friluftsmuseet och kulturreservatet Kulturens Östarp kan ni uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet med hus, djur och kulturlandskap. Hjärtat i Östarp är Gamlegård, en fyrlängad skånsk gård som byggdes 1812, och dess fina trädgård. Vi erbjuder skolvisningar på Östarp i maj, juni, augusti och september.

Kulturens Östarp ligger mellan Veberöd och Blentarp i Sjöbo kommun. Ni kan åka till Östarp med buss. Gå in på www.skanetrafiken.se och använd Reseplaneraren. Hållplatsen heter Kulturens Östarp. Från busshållplatsen är det ca 20 minuters promenad till Gamlegård. Grillning är förbjuden. Det finns utedass vid Gamlegård.

Att hämta vatten från brunnen var en av de dagliga sysslorna på gården på 1850-talet. Foto Jessica Ljung, Kulturen

Livet på Gamlegård

Ni får följa med på en rundvandring på den fyrlängade korsvirkesgården Gamlegård. Vi berättar om livet på landet som det kunde vara för människorna på gården på 1850-talet. I samband med visningen kan medhavd matsäck ätas i Östarpshallen, som pedagogen då öppnar åt er. Ni kan förstås också slå er ner med matsäcken utomhus, när vädret tillåter.

Målgrupp: åldersanpassas
Längd: 45 minuter
Max antal: 30 elever
Pris: 1 100 kr
Boka: Vi har ett antal fasta tider under perioden 14 maj–4 juni, som du kan boka online. Passar ingen av de tiderna kan du kontakta bokningen och höra vilka andra möjligheter som finns. Visningar på Kulturens Östarp kan bokas under maj, juni, augusti och september.

Viktig information inför besöket på Östarp (pdf)

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)
Foto Viveca Ohlsson, Kulturen