På Livets museum. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.

Få ut mer av ditt besök på Livets museum genom att boka en visning! Vi välkomnar både barn- och vuxengrupper. För skolor är visningar kostnadsfria.

Boka en visning – skolprogram

Vi erbjuder kostnadsfria visningar på 30–60 minuter för skolor. Även undervisningsgrupper från folkhögskolor, Komvux, SFI och universitet/högskola erbjuds gratis visningar. Vi är vana vid att ta emot skolgrupper i alla åldrar, från förskola till universitetsstuderande.

Just nu erbjuder vi tre olika visningar för skolor:

  • Visning för förskolan (4–5-åringar)
  • Visning om kroppens funktioner för hela grundskolan och gymnasiet
  • Visning av utställningen Det är långsamt att vara här – om Vipeholms sjukhus för högstadiet och gymnasiet

Läs mer om de tre visningarna

Intresserad av en visning? Klicka på länken nedan och fyll i bokningsförfrågan, så återkommer vi till dig. Meddela under ”övrigt” vilken typ av visning ni önskar.
Bokningsförfrågan

På egen hand

 

Tfn: 046-17 28 82 (måndag-fredag kl 10–14)
E-post: [email protected]

Alla guider arbetar ideellt!

Ansök om resebidrag

Är ni en skola i Lunds kommun? Då kan ni ansöka om resebidrag via Transportresursen, för resan till och från Livets museum. Bidraget gäller såväl kommunala skolor som friskolor. Tänk på att ni måste ansöka och få svar innan avresan. Läs mer och ansök på Lund kommuns webb.

OBS! Livets museum är 3 meter brett och 130 meter långt. Av utrymmesskäl förbehåller vi oss därför rätten att neka tillträde till museet när en större obokad grupp dyker upp. Detta för att kunna erbjuda bästa möjliga besök för bokade grupper och enskilda besökare. Hör av er på förhand, även om ni önskar besöka museet på egen hand, så hittar vi nästan alltid en passande tid. Observera att detta gäller större grupper, inte enskilda besökare.

Boka en visning – övriga grupper

På Livets museum erbjuds tre olika visningar:

Om kroppens funktioner

Vår basutställning. Cirka 60 min. Följ med på en resa genom kroppen i Livets museums utställningar. Vi utforskar kroppens funktioner, lär oss om viktiga framsteg inom medicinen – inte minst i Lund – och tar del av föremål ur Region Skånes medicinhistoriska samling. Vi blandar biologi med teknik i en interaktiv utställning där besökaren själv blir delaktig.

Det är långsamt att vara här – om Vipeholms sjukhus

Cirka 30 min. Vi lär oss om livet på ”sinnesslöanstalten” Vipeholm och försöker komma nära några av de patienter som spenderade sina liv innanför sjukhusets väggar. Vi berättar också om varför denna typ av anstalt öppnade och om hur synen på människor med intellektuella funktionsnedsättningar har förändrats under de senaste 100 åren.

Samtliga utställningar

Besök Livets museum och ta del av både Om kroppens funktioner och Det är långsamt att vara här – om Vipeholms sjukhus.

En guide tar en grupp på max 15 personer, så om din grupp är större behöver du boka fler guider.

Pris: 800 kr/guide

Intresserad av en guidad visning? Klicka på länken nedan och fyll i bokningsförfrågan, så återkommer vi till dig. Meddela under ”övrigt” vilken typ av visning ni önskar. Vill du köpa ett presentkort till en guidad visning, så att mottagaren själv kan boka? Skriv ett mejl till oss!
Bokningsförfrågan

OBS! Livets museum är 3 meter brett och 130 meter långt. Av utrymmesskäl förbehåller vi oss därför rätten att neka tillträde till museet när en större obokad grupp dyker upp. Detta för att kunna erbjuda bästa möjliga besök för bokade grupper och enskilda besökare. Hör av er på förhand så hittar vi nästan alltid en tid för er att besöka museet. Observera att detta gäller större grupper, inte enskilda besökare.

Tfn: 046-17 28 82 (måndag-fredag kl 10–14)
E-post: [email protected]

Alla guider arbetar ideellt!

Guidad tur i Livets museum
Guidad tur i Livets museum. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen