Pedagog Annika Mandahl framför Thomanderska huset. Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Har du någon gång drömt om att guida på museum? Nu har du och dina kollegor chansen att prova, i en tävling där det gäller att vara snabbtänkt, verbal och fantasifull.

En guide i historiska kläder möter er och demonstrerar hur en typisk visning av ett rum i Kulturens friluftsmuseum går till. Sedan är det er tur! Ni delas in i tre grupper som tilldelas varsitt historiskt rum fyllt med föremål och atmosfär.

Nu har varje grupp tio minuter på sig att fabulera ihop en trovärdig berättelse om rummet och det som finns i det. Vem är det som har bott här, vilken tid befinner vi oss i och vad kan egentligen de märkliga föremålen berätta för oss? Det är alltså inte vetenskaplig korrekthet som är målet utan det gäller att övertyga en publik med en trollbindande guidning av rummets ”historia”. När tiden är ute är det upp till bevis! Dags att guida guiden, och de andra kollegorna. Vilken grupp kammar hem flest poäng för sin visning?

Tid: 60 minuter
Pris: 4 900 kr
Antal personer: max 30 st
Språk: svenska
Kan bokas: alla dagar under museets öppettider, samt kvällar.

Kontakta bokningen

Våra guidade visningar måste bokas i förväg. Berätta gärna vid bokningstillfället om ni har några speciella önskemål eller behov som kan påverka visningen!

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)