Kalas med skattjakt på museet. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.

Boka in ett spännande barnkalas hos oss, med aktiviteter i våra historiska miljöer! Vi ger barnen en rolig upplevelse och står för lokal, medan ni ordnar med fika. Kalasen kan bokas lördagar och söndagar året runt.

Kalas med skattjakt på museet!

Följ med på en vindlande upptäcktsfärd genom tid och rum! Georg Karlin, vår första museichef som grundade Kulturen i slutet på 1800-talet, har lämnat ledtrådar i flera av våra historiska hus. Nu gäller det att klura ut vad ledtrådarna betyder, för att till slut hitta fram till skatten! Vår guide leder barnen under skattjakten.

Efter kalaset fortsätter firandet på egen hand, med medhavd fika, i en av Kulturens lokaler.

Rekommenderas från 6 år.

Pris: 1 700 kr.

Max 20 barn, aktivitet med guider 45 minuter, eget firande 1 h och 15 minuter.

Kan bokas lördagar och söndagar kl 10.30 och kl 12.00.

Varma kläder vintertid

Under vintertid rekommenderas varma kläder, eftersom en del av programmet sker utomhus.

Lokaler för medhavd kalasmat

I det medeltida Dekanhuset finns bänkar och bord till 25 personer. Ingen kalasutrustning eller elektricitet finns att tillgå. Här finns inte heller tillgång till kyl, frys eller spis. OBS! Lokalen håller utomhustemperatur.

Arkitekternas hus ligger vid lekplatsen i friluftsparken. Det används till vardags som matsal för skolklasser och andra besökare vid dåligt väder. Här finns bänkar och bord till 25 personer. Ingen kalasutrustning finns att tillgå. Här finns inte heller tillgång till kyl, frys eller spis. OBS! Lokalen håller utomhustemperatur.

I ”Verkstan”, vår pedagogiska lokal för skapande, finns bord och stolar, kyl och frys samt spis med ugn. Lokalen ligger i Allmogehallen, i samma hus som vår lekutställning H.C. Andersens sagovärld.

För att göra kalaset extra festligt får ni gärna dekorera borden själva. Mat och eventuellt godispåsar tar föräldrarna med själva. När kalaset är slut, ska lokalerna städas enligt de anvisningar som mottas i samband med bokning.

Tyvärr får man inte ta med hundar (såvida det inte är en assistenthund) eller andra husdjur in på Kulturen i Lund, och det är heller inte tillåtet att röka eller grilla inne på museiområdet.

Kontakta bokningen

Vill du slippa ringa eller mejla vår bokning kan du i lugn och ro fylla i vårt formulär för bokningsförfrågan online.

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12) OBS! Semesterstängt 6/7-4/8