Visning i friluftsmuseet.
Visning i friluftsmuseet. Museipedagog Olle Eklund gör en guidad tur med stopp i några av husen i Kulturens park. Foto: Viveca Ohlsson/ Kulturen

Har ni aldrig har varit på Kulturen? Vill ni veta mer om friluftsmuseet och husen som finns här? Då rekommenderar vi denna visning.

Efter en kort introduktion till museets historia och dess färgstarke grundare Georg Karlin tas ni med på en rundvandring i parken. Där får ni ett smakprov på några av de spännande berättelser som finns om våra hus och människorna som en gång bodde i dem. Hur bodde till exempel den kände prästen och riksdagsmannen Johan Henrik Thomander och hans familj på 1840-talet? Hur såg en förmögen lundabos hus ut på medeltiden? Hur var livet på landet och vad är egentligen en fattigbössa?

Efter visningen finns det möjlighet att på egen hand gå in och titta i husen. Våra hus representerar ett brett spektra av samhället så som det en gång såg ut. Husen har bebotts av människor ur olika samhällsklasser, i både stad och land och i olika tider.

Tid: Välj mellan 45 min eller 60 min
Pris: Vardagar dagtid, 1 400 kr för 45 min, 1 600 kr för 60 min. Vardagar kvällstid samt lördag/söndag under öppettid 2 300 kr för 45 min, 2 700 kr för 60 min. Entréavgift tillkommer under öppettid, vaktkostnad tillkommer utanför ordinarie öppettid.
Antal personer: max 30 st
Språk: svenska, engelska och tyska
Språktillägg: för engelska och tyska 250 kr
Kan bokas: vardagar och helger under museets öppettider, samt kvällar.
Visningen passar även rullstolsburna.

Kontakta bokningen

Våra guidade visningar måste bokas i förväg. Visningarna kan hållas på svenska, engelska eller tyska. Berätta gärna vid bokningstillfället om ni har några speciella önskemål eller behov som kan påverka visningen!

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)