Upplev det bästa av Kulturen genom att boka en guidad visning i någon av våra vackra miljöer eller utställningar! Förutom allmänna visningar av våra museer kan vi ordna specialvisningar på olika teman i våra utställningar eller i friluftsmuseet. Ni kan också välja en specifik miljö eller utställning för din visning. Tillsammans med er skapar vi den visning som just din grupp önskar.

Boka visning på Kulturen i Lund

Människorna i husen

I Kulturens friluftsmuseum finns hus från medeltid till 1900-tal. Vi besöker några av dessa och får berättat för oss om de människor som har bott här. Hur var livet för familjen Andersson på 1930-talet i Arbetarbostaden? Hur var det att växa upp i professorsfamiljen Thomander? Hur arbetade, åt och sov man i den välbeställda bondgården från Blekinge? Visningen ger en spännande och varierad bild av människor i olika tider och i olika samhällsklasser.

Tid: Välj mellan 45 minuter eller 60 minuter
Pris: Vardagar (dagtid), 1 100 kr för 45 minuter, 1 400 kr för 60 min (entréavgift tillkommer). Vard.kväll/samt lö, sö (under öppettid) 1 900 kr för 45 min, 2 300 kr för 60 min (entréavgift tillkommer under öppettid, vaktkostnad tillkommer om utanför ordinarie öppettid).
Antal personer: Max 30
Språk:  svenska, engelska och tyska
Språktillägg:  för engelska och tyska 250 kr.
Kan bokas vardagar och helger under museets öppettider, samt kvällar.

Tävla i föremålskunskap!

Vet du vad en lysekärring är? Har du sett en jästkrans förut? Då har du chansen att vinna över dina kollegor i vår föremålsfrågesport! Vi besöker tre av husen i friluftsmuseet med vår kunniga guide som berättar om personerna som har bott i husen och om föremål som har använts såväl till vardags som till fest. Ni får samtidigt chansen att tävla mot varandra och lära er massor om hur människor har levt under olika tidsperioder och i olika samhällsklasser.

Plats: Kulturen i Lund
Tid:
 60 minuter
Pris: 3 900 kr för en grupp
Antal personer: Max 30 personer
Språk: svenska, engelska och tyska.
Språktillägg:  för engelska och tyska 250 kr.
Kan bokas vardagar och helger under museets öppettider, samt kvällar.

Visning av utställningar

Det går att boka rundturer med guide i Kulturens utställningar, både i basutställningar och tillfälliga utställningar. Kika runt på utställningssidan för att se vilka utställningar vi har.

Visning på våra andra museer

Förutom på Kulturen i Lund kan du boka en visning på Tegnérmuseet, Kulturens Östarp, Livets museum eller Medicinhistoriska museet i Helsingborg.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om de olika museerna.

Interiör från Tegnérmuseet.

Tegnérmuseet

Esaias Tegnér (1782-1846) var en av sin tids mest betydande svenska författare och skalder. Under sin tid som ...
Läs mer
Gårdsbrukare Emma Johansson har en djurvisning för en skolklass.

Kulturens Östarp

På Kulturens Östarp kan du uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talets mitt, med byggnader, djur och trädgård i ...
Läs mer

Livets museum

Livets museum är ett medicinhistoriskt museum i Lund som berättar om hur kroppen fungerar. Museet drivs av Kulturen på ...
Läs mer

Medicin­historiska museet i Helsingborg

Medicinhistoriska museet i Helsingborg drivs av Kulturen på uppdrag av Region Skåne, i samarbete med Helsingborgs medicinhistoriska förening. ...
Läs mer

Prislista

Våra guidade visningar måste bokas i förväg. Visningarna kan hållas på svenska, engelska eller tyska. Berätta gärna vid bokningstillfället om ni har några speciella önskemål eller behov som kan påverka visningen!

Prislista visningar 2017 (pdf)

Kontakta bokningen

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen bemannas ibland av annan personal
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)