Malin Pehrsson som katten Findus.
Malin Pehrsson som katten Findus. Foto: Emmeli Stenberg

Planera in ert barnkalas på Kulturen! Vi står för lokal och ger barnen en rolig upplevelse, medan ni ordnar med fika. Kalasen hålls under museets ordinarie öppettider och kan bokas året runt.

Tema 1: Findus går på museum

Findus tar med barnen på en tur genom museet och berättar om sina och Pettsons upptåg. Vi kikar in i utställningar och hus och får en känsla av livet förr. Findus, som bara har Pettson och hönorna att leka med, tar tillfället i akt att leka sina favoritlekar med barnen. För att Findus ska hitta hem igen har Pettson skrivit en vägbeskrivning men den är klurig och barnen får hjälpa till att hitta tillbaka till gården. Kalaset fortsätter nu på egen hand med föräldrarna som ordnat medhavd fika i Verkstan. Därefter finns möjlighet till lek i utställningen Pettson & Findus.

Findus. Illustration: © Sven Nordqvist

  • Pris 1 600 kr
  • Max 20 barn, 1 timme med pedagogen
  • Rekommenderas från 6–8 år.

 

Tema 2: Ryskalas med ruskiga berättelser

Vår pedagog skapar härligt ruggig stämning med berättelser om mord och spökerier i museets utställningar och gamla hus. Hör om den mördade ärkebiskopen i medeltidskällaren och om den döde museichefen som flyttar möbler om natten i Borgarhuset. Efteråt pustar vi ut med födelsedagsfirande i medeltidsmiljö. Här avslutas kalaset med en timme då föräldrar och barn fortsätter firandet på egen hand, med medhavd fika. Rekommenderas från 7 år.

  • Pris: 1 600 kr
  • Max 25 barn, 1 timme med pedagogen

Tema 3: Gamla lekar & Leksaker på Kulturen

Vår pedagog tar med barnen på en rundtur i museet och berättar om barns liv förr i tiden. Vi tittar på gamla leksaker och provar några lekar från förr. Under tiden dukar de vuxna fram medhavd kalasmat i Verkstan. Rekommenderas från 6 år.

  • Pris: 1 600 kr
  • Max 30 barn, tid med pedagogen ca 1 timme

Tema 4: Medeltidskalas med skattjakt

Pedagog Olle Ekström i riddarrustning
Pedagog Olle Ekström i riddarrustning. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

En pedagog i medeltidskläder möter upp barnen i entrén och tar dem med på en spännande rundvandring i utställningen Metropolis, där barnen får stifta bekantskap med medeltidens Lund. Därefter går pedagogen och barnen tillsammans på skattjakt med medeltidstema i friluftsmuseets olika byggnader. Under tiden dukar de vuxna upp medhavd fika i Dekanhusets medeltidsmiljö, där kalaset avslutas med en timme då föräldrar och barn ägnar sig åt eget firande och lek. Observera att det inte finns elektricitet i Dekanhuset, men förberedelser kan göras i Verkstan.

  • Pris 1 600 kr
  • Max 25 barn, tid med pedagogen ca 1 timme
  • OBS! Medeltidskalaset kan endast bokas följande tider:

Lördag 11 februari kl  12.30–13.30
Lördag 11 mars kl 12.30–13.30
Lördag 8 april kl 12.30–13.30

Lokaler

I ”Verkstan”, vår lokal för skapande, finns bord och stolar, kyl och frys, spis med ugn samt glas, tallrikar och tårtskedar till 30 personer.
I Dekanhuset finns ingen elektricitet, men förberedelser kan göras i Verkstan.

För att göra kalaset extra festligt får ni gärna dekorera borden själva. Mat och eventuellt godispåsar tar föräldrarna med själva. När kalaset är slut, ska lokalerna städas enligt de anvisningar som mottas i samband med bokning.

Kontakta bokningen

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen bemannas ibland av annan personal
046-35 04 32 (måndag–fredag kl 9–12)