Barnkalas i olika historiska miljöer på Kulturen i Lund.
Foton: Viveca Ohlsson/Kulturen

Boka in ett spännande barnkalas hos oss, med aktiviteter i våra historiska miljöer! Vi ger barnen en rolig upplevelse och står för lokal, medan ni ordnar med fika. Kalasen kan bokas lördagar och söndagar året runt.

Tema 1: Ryskalas med ruskiga berättelser

Vår pedagog skapar härligt ruggig stämning med berättelser om mord och spökerier i museets utställningar och gamla hus. Hör om den mördade ärkebiskopen i medeltidskällaren och om den döde museichefen som flyttar möbler om natten i Borgarhuset. Efteråt pustar får ni pusta ut med födelsedagsfirande i medeltidsmiljö. Här avslutas kalaset med en timme då föräldrar och barn fortsätter firandet på egen hand, med medhavd fika. Rekommenderas från 7 år.

  • Pris: 1 600 kr
  • Max 25 barn, aktivitet med pedagogen ca 1 timme
  • Kan bokas lördagar och söndagar kl 11.00 och kl 12.30

Tema 2: Gamla lekar & leksaker

Vår pedagog tar med barnen på en rundtur i museet och berättar om barns liv förr i tiden. Vi tittar på gamla leksaker och provar några lekar från förr. Under tiden dukar de vuxna fram medhavd kalasmat i Verkstan. Rekommenderas från 6 år.

  • Pris: 1 600 kr
  • Max 25 barn, aktivitet med pedagogen ca 1 timme
  • Kan bokas lördagar och söndagar kl 11.00 och kl 12.30

Varma kläder vintertid

Under vintertid rekommenderas varma kläder, eftersom en del av programmet sker utomhus.

Lokaler för medhavd kalasmat

I ”Verkstan”, vår lokal för skapande, finns bord och stolar, kyl och frys, spis med ugn samt glas, tallrikar och tårtskedar till 25 personer.

För att göra kalaset extra festligt får ni gärna dekorera borden själva. Mat och eventuellt godispåsar tar föräldrarna med själva. När kalaset är slut, ska lokalerna städas enligt de anvisningar som mottas i samband med bokning.

I det medeltida Dekanhuset finns bänkar och bord till 25 personer. Ingen kalasutrustning eller elektricitet finns att tillgå.

Kontakta bokningen

Personlig information

Övrigt

Bokningen

Bokningsansvarig är Ulrika Eriksson, men bokningen kan vid vissa tillfällen bemannas av annan personal.
046-35 04 32 (mån-fred kl 9–12)