bosebo
Bosebo kyrka. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.

När du ger en gåva till oss kan du vara säker på att den blir väl omhändertagen och till glädje för framtida generationer.

Kulturen samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter. Bäst av allt är, när du inkluderar Kulturen i din sista vilja blir hela testamentet gratis!

Med ett testamente kan du exempelvis säkerställa att din sambo ärver dig, förtydliga hur arvet ska fördelas mellan dina barn, eller göra så att arvet från dig blir så kallad enskild egendom. Med andra ord är det ett mycket viktigt dokument som kan göra stor skillnad för dem som du lämnar efter dig. Inte minst kan du i ett testamente ge ett sista bidrag till något som du brinner för.

Genom att inkludera Kulturen i ditt testamente kan du göra en verklig skillnad för vår verksamhet. Beroende på din situation kan du välja mellan att donera en fast penningsumma, fonder, aktier eller till och med hela eller delar av ditt totala arv. Som ideell förening är vi befriade från kapitalvinstskatt vid försäljning av aktier, fonder, fastigheter och bostadsrätter, vilket innebär att hela gåvan oavkortat går till Kulturen. Som tack för att du donerar till oss, blir ditt testamente helt kostnadsfritt.

Att skriva ett testamente med Jurio är enkelt och smidigt. Det enda du behöver göra är att svara på frågor i deras digitala formulär, och sedan signera dokumentet framför två vittnen. Processen är tydligt guidad och du får löpande information och stöd hela vägen. Har du redan ett testamente sedan tidigare men vill ändra det? I det nya testamentet du skapar med Jurio framgår det att det nya ersätter det gamla, så att det inte råder tvivel om vad din önskan är. Klicka här för att komma igång!

Testamenten till Kulturen skrivs till:
Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige
Box 1095
221 04 Lund

Vårt organisationsnummer är 845000-0842.

Jurio