Kulturens blogg

Från rovor till pommes frites för elever i vår

Kulturens härliga pedagoger genomför en mängd olika program och visningar för skolor, från förskola till gymnasiet. Varje år tar de fram några nya teman till skolprogrammet, som lärarna kan boka in sina klasser på. I vårens program blir det bland annat föreställningen ”Från rovor till pommes frites”.

Året är 1768 och prästfrun har bjudit in sin granne bondmoran. Det blir ett livligt samtal om nymodigheten potatis. Är potatisen verkligen nyttig? Kvinnorna jämför sina matvanor och sina odlingsknep, och dessutom avslöjas hemliga mirakelkurer. Efter föreställningen får eleverna arbeta praktiskt i Kulturens Skolträdgård. Här handlar det inte bara om historia, utan om kretsloppstänkande och ett hållbart samhälle, något som eleverna ska få kunskap om enligt den nya läroplanen.

Pedagogerna Kristina Bakran och Yvonne Andersson i föreställningen Från rovor till pommes frites, från Kulturen skolprogram våren 2013.

En nyhet för förskolebarn är ” Sagor, sägner och sång” där barnen får följa med till två olika tidsepoker. Från det medeltida Dekanhuset till 1800-talets vackra Thomanderska hus. Det blir ett sätt att möta barn som en gång fanns i dessa hus, och få en upplevelse av en annan tids sagoskatt.

Pedagog Kristina Bakran klädd i medeltidsdräkt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.