Maj månad i friluftsmuseet. Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Om du brinner för trädgårdsarbete och vill stödja Kulturen i vår vision att göra Kulturen i Lund till det mest livfulla och engagerande museet, kan volontärarbete i Kulturens trädgårdar ​​vara något för dig.

Du behöver dock vara medlem i Kulturen. Om du inte är medlem än, kan du bli det på medlemssidan här på webben eller genom att köpa medlemskap i entrén på Kulturen i Lund.

Vare sig det handlar om att umgås och göra något tillsammans med andra medlemmar eller att få nya trädgårdskunskaper, strävar vi efter att vår volontärverksamhet ska bli en givande upplevelse för alla deltagare.

Trädgårdsvolontär på Kulturen

Vårt volontärprojekt i friluftsmuseets trädgårdar drog igång under våren 2022 och fortgick under 2023. Volontärerna fick engagera sig i flera av våra trädgårdsaktiviteter. Bland annat lärde de sig om olika arbetsmoment under trädgårdssäsongen och bidrog till att ge våra besökare trevliga upplevelser i museiparken på Kulturen i Lund. Vissa av tillfällena var förlagda på Kulturens Östarp. Även under 2024 kommer vi att alternera mellan dessa båda platser.

Gruppen är fullbokad för i år, men är du nyfiken på att veta mer kan du alltid kontakta trädgårdsmästare Robin Joo på [email protected].

Trädgårsmästare Robin Joo är samordnare för trädgårdsvolontärerna. Foto: Jessica Ljung, Kulturen