Pedagog Emma Larsson och medlemmar i Kulturens dramagrupp. Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Kulturens dramagrupp levandegör museet, framförallt sommartid. I år har Kulturen i Lund och Teater Sagohuset startat ett samarbete som kommer att leda till en unik sommarteater bland de historiska husen i Kulturens friluftsmuseum.

Om Kulturens dramagrupp

Kulturens dramagrupp har funnits sedan 2022. I år har Kulturen i Lund och Teater Sagohuset startat ett samarbete som kommer att leda till en unik sommarteater bland de historiska husen i Kulturens friluftsmuseum. Föreställningen Nattväktarnas hemlighet blir en livfull och interaktiv upplevelse för publiken, med manus specialskrivet för museets miljöer, nyskriven musik och många karaktärer som dyker upp längs vägen. Ett tjugotal förställningar kommer att spelas under kvällstid i sommar. Scenkonst och kulturhistoria blandas och blir till något nytt när Teater Sagohusets skådespelare och Kulturens dramagrupp fyller museet med liv och rörelse i sommarkvällen, efter museets stängning.

Datum och tid: Under våren kommer Kulturens dramagrupp, ledd av pedagog Emma Larsson, att träffas tisdagskvällar kl 18.00-19.30 följande datum: 12/3, 19/3, 2/4, 9/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5. Vi börjar med att göra klassiska teaterövningar kring samarbete, koncentration, lyssnande och gestaltning för att förbereda oss inför rep- och spelperioden. I maj kommer vi att börja repetera med Teater Sagohusets professionella scenkonstnärer, repetitionsschema kommer senare.

Spelperiod: 14–18 juni och 16 juli–10 augusti. Deltagarna kommer att medverka på hälften av föreställningarna. Planen är att vi har två personer för alla roller, då det kan bli mycket att medverka på alla föreställningar.

Frågor: Skriv till pedagog Emma Larsson [email protected].

Målgrupp: Vuxengrupp, från 15 år.

Kostnad: 600 kr (Kulturenmedlemskap på 300 kr ingår).

Sista anmälningsdag: Anmälan är stängd, gruppen är fullbokad.

Läs mer om sommarteatern i vårt pressmeddelande.