Vill du vara med och levandegöra museet, och samtidigt lära dig mer om teater? Bli en del av Kulturens dramagrupp!

Om Kulturens dramagrupp

I Kulturens dramagrupp djupdyker vi i både teater och historia. Här får man testa på klassiska teaterövningar kring samarbete, koncentration och lyssnande. Vi arbetar med text och karaktärsanalys för att sedan använda detta i dramatiserade visningar eller evenemang på museet.

Under våren och sommaren 2023 träffas vi under tio onsdagskvällar. Målet med dessa träffar är att skapa innehåll och repetera inför Historiska uppdrag (dramatiserad visning för barn), som vi genomför på Kulturen i Lund under vecka 29-30.

Årets Historiska uppdrag kommer handla om gymnastik och Per Henrik Ling även kallad gymnastikens fader. Han har koppling till Kulturen på det sättet att han har bott i ett av våra hus, det som idag kallas Lindforska. Det var även Ling som tog initiativ till att starta bygget av Herrehuset men han sålde det innan det hann bli klart. I dramagruppen kommer vi fokusera mycket på rörelse och koreografi men även fortsätta att arbeta sceniskt med text och uttryck.

Datum och tid: Träffar på Kulturen i Lund onsdagar kl 18.00-19.30 följande datum: 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6, 28/6, 5/7. Därefter genomför vi Historiska uppdrag på museet tisdag-fredag under vecka 29 och 30.

Pedagog: Emma Larsson.

Målgrupp: Vuxengrupp, från 15 år.

Kostnad: 600 kr (Kulturenmedlemskap på 300 kr ingår).

Sista anmälningsdag: tisdag 18 april (eller så fort gruppen är fullbokad).

Kontakt för eventuella frågor: Yvonne Andersson, pedagog och avdelningschef för program och försäljning: [email protected].