volontärer
Kulturens volontärer hjälper barnen att utföra de historiska uppdragen. Foto: Therese Bygge, Kulturen.

Kulturens Historiska uppdrag för barn fortsatte sommaren 2023 för sjunde året i rad.

Under två veckor på sommaren skickas våra yngre besökare ut på uppdrag för att lösa ett antal kluriga uppgifter. Med volontärernas hjälp får barnen en kul och lärorik upplevelse på museet!

Precis som under förra året samarbetade volontärerna med Kulturens dramagrupp under sommarens Historiska uppdrag för barn, under ledning av pedagog Emma Larsson.

De historiska uppdragen ägde rum vecka 29 & 30 (18–21 och 25–28 juli). Årets uppdrag handlade om gymnastik och Per Henrik Ling även kallad gymnastikens fader. Han har koppling till Kulturen på det sättet att han har bott i ett av våra hus, det som idag kallas Lindforska huset. Det var även Ling som tog initiativ till att starta bygget av Herrehuset, men han sålde det innan det hann bli klart.

Ingen särskild erfarenhet krävs som sommarvolontär. Har du ett brinnande intresse för kulturhistoria och lust att interagera med besökarna, så kan det här passa dig perfekt!

Uppdraget innebär att:

– Levandegöra berättelsen om gymnastikens historia

– Förbereda material inför varje pass

– Vägleda deltagarna i aktiviteterna

– Svara på besökarnas frågor

OBS! Volontärer måste vara medlemmar i Kulturen för att kunna delta. Läs mer om medlemskap här: https://www.kulturen.com/bli-medlem/

Kulturens volontärer hjälper barnen att utföra de historiska uppdragen. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.