Kulturens blogg

Vi inventerar landsbygdens kulturmiljöer

Under våren och sommaren 2014 kommer bebyggelseantikvarierna Carita och Daniel samt trädgårdsarkeolog Aja att färdas runt i Lunds kommun. Syftet är att dokumentera värdefulla kulturmiljöer. Under inventeringen kommer vi att fotografera och beskriva intressanta miljöer, byggnader och trädgårdar på landsbygden och i byarna. Råkar du se oss så går det bra att ställa frågor och vi har säkert många frågor som du kan hjälpa oss med!

  
Klicka på bilderna för att se dem i större format

Del i kulturmiljöprogram
Vi utför inventeringen av kulturmiljöer på Lunds landsbygd på uppdrag av stadsbyggnadskontoret i Lunds kommun. Inventeringen är en del i det kulturmiljöprogram som stadsbyggnadskontoret arbetar fram.

Bebyggelse och grönstrukturer vittnar om hur människor levt och verkat i jordbruket och på landsbygden genom tiderna. Den berättar om hur generationer utnyttjat de olika resurser som jorden gett.

Bevara och utveckla
Syftet med programmet är att öka förståelsen för de värden som finns i olika typer av kulturmiljöer. Kulturmiljöprogrammet ska användas i arbetet med att bevara och utveckla kulturmiljön i hela kommunen. Det ska även utgöra kunskapsunderlag när olika intressen ställs mot varandra inom samhällsplaneringen. Det färdiga materialet kommer att publiceras på Lunds kommuns hemsida.

Tipsa oss!
Har du tips på kulturvärden i din närmiljö som kan vara intressanta för oss? Kontakta gärna:

Carita Melchert, bebyggelseantikvarie
[email protected], 046-35 04 60

Aja Guldåker, trädgårdsarkeolog
[email protected], 046-35 04 17

Text och foto: Carita Melchert

2 kommentarer på “Vi inventerar landsbygdens kulturmiljöer

  1. Hej. Jag har redan lagt upp en del bilder från Genarp. Tycker denna ort med omgivning är väl värd att besöka och dokumentera. Sonen flyttade dit 2009, bor i ett trevligt område, på Malörtstigen. (Han jobbar för övrigt som arkitekt på Stadsbyggnadskontoret i Lund.Maken och jag bor i Åkarp men är i Genarp minst en gång i veckan. Vi har verkligen ”fallit” för denna ort med sin underbar omgivning. Två helt underbara naturreservat och mycket annat att njuta av. Vänliga hälssningar, Ann-Margreth Nilsson

  2. Hej Ann-Margreth!

    Det var jättekul att se dina bilder på facebook, och gänget från Kulturen kommer med all säkerhet att besöka Genarp. Du kanske träffar på dem när de är ute och fotograferar :-).

    Hälsningar Maria Bohlin, informatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.