Kulturens blogg

Visning för BEVIS-medlemmar den 29 juni

Ställningen kläs in med plast för att förhindra att damm och bruk hamnar på restaurangens uteservering eller passerande besökare. Foto: Linnéa Stolle.
Ställningen kläs in med plast för att förhindra att damm och bruk hamnar på restaurangens uteservering eller passerande besökare. Foto: Linnéa Stolle.

Just nu pågår flera intressanta byggnadsprojekt på Kulturen. Sedan flera år tillbaka har vi varit intressemedlem i BEVIS – ett nätverk av hantverkare, arkitekter, antikvarier m.fl. som arbetar med byggnadsvård i Skåne – och flera av de inblandade entreprenörerna är BEVIS-medlemmar. Den 29 juni kommer vi att hålla en visning av de pågående arbetena på Vita huset samt i projektet Timrade hus för BEVIS-medlemmar samt särskilt inbjudna externa branschkollegor. Visningen sker i samband med nätverkets extra årsstämma

Renovering av Vita huset

Huset har varit putsat med kalkbruk som oljemålats och därefter putsats över med en KC-puts. Renoveringen som utförs nu har i fråga om materialval och utförande, sin utgångspunkt i hur det var när huset byggdes på 1860-talet.

Nedmontering av Onsjöstugans sommarstugedel
Nedmontering av Onsjöstugans sommarstugedel.

Restaurering av Onsjöstugan

Byggnaden köptes in av Kulturens grundare Georg Karlin och flyttades till Kulturen 1928. Onsjöstugan är byggd i skiftesverk och syftet med restaureringen är att återgå till dess ursprungliga utseende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *