Kulturens blogg

Kulturcentrum Skåne förbereder utställning på Kulturen

Full fart på Kulturcentrum Skåne. Från vänster: Tove Larsson, Karl Persson, Maria Timofejeff, Johan Suneson och Eva Henriksson.
Full fart på Kulturcentrum Skåne. Från vänster: Tove Larsson, Karl Persson, Maria Timofejeff, Johan Suneson och Eva Henriksson. Foto: Kulturcentrum Skåne

På Kulturcentrum Skåne pågår förberedelserna inför utställningen Unika och lika – möten, teckning och samtal som kommer att visas på Kulturen i Lund från den 4 mars.

Montering, redigering och sortering, alla delar måste vara på plats. Förväntningarna är höga inför att få se teckningarna och det andra materialet på plats på Kulturen. Vad spännande när våra möten ska få möta Lundapubliken..!

Under två år har vi arbetat med vårt projekt, där kulturarbetstagare och studenter från Kulturcentrum Skåne har mött olika personer i Lund med omnejd som ägnat sina liv åt kultur i olika former. Det är många intressanta och roliga möten vi kan se tillbaka på.

Vad som slagit oss är hur modigt alla våra deltagare gripit sig an uppgiften att teckna av varandra, även om man inte tecknat sen grundskolan.

Genom vårt arbete med projektet har vår tes djupnat, vår tes som är motsatt den att ”vi föds som original och dör som kopior”. Vi ser genom detta arbete att våra livsval och erfarenheter gör oss alltmer unika och samtidigt också mer ödmjuka inför mötet med ”den andre”. I en ömsesidig olikhet delar vi det faktum att ”det som är botten i dig är botten också i andra…” (citat Gunnar Ekelöf)

Text: Marianne Andersson och Johan Suneson, konstlärare på Kulturcentrum Skåne. 

Läs mer om utställningen Unika och lika – möten, teckning och samtal

Läs mer om Kulturcentrum Skåne

3 kommentarer på “Kulturcentrum Skåne förbereder utställning på Kulturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.