Kulturens blogg

Fotografering inför återmöblering på Kulturens Östarp

Johanna Hermansson, magasinföreståndare och konservator, med ett golvur som nu åter ska flytta in i Gamlegård på Kulturens Östarp. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen

Det har varit fullt sjå med fotografering av allmogemöbler från Kulturens Östarp ute på vårt magasin! I år kan vi nämligen äntligen återmöblera rum i Gamlegård på Östarp, som stått tomma på grund av hussvampsangrepp.

Nu har vi åtgärdad fuktproblemen och nya golv är inlagda, så under maj/juni kommer vi att inreda rummen igen.

Johanna Hermansson flyttar möbler på magasinet så att de kan fotograferas. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen

Möblerna har förvarats på vårt magasin under några år. Med varsam hand har de konserverats, så att de återigen kan ställas in i rummen och ge besökarna en bild av hur det kan ha sett ut på gården under 1800-talet. Vi passade nu på att fotografera möblerna innan de ska ”resa hem” igen.

Fotografering av golvuret. Foto: Johanna Hermansson, Kulturen

Förberedelserna var många. Vit bakgrund monterades på en rymlig plats längst ner i vårt magasin. Sen skulle fotoblixtar och lampor på plats, sladdar dras, möbler flyttas, och sedan kunde arbetsglädjen flöda! Åtta timmars fotografering och lika många timmars redigering har resulterat i dokumentationsbilder som finns att titta på i vår föremålsdatabas Carlotta.

Nelly Hercberg fotograferar möblerna. Foto: Johanna Hermansson, Kulturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *