Kulturens blogg

Fokusgrupp från Lerbäcksskolan

Vår första fokusgrupp har varit här! Vi håller på att ta fram en ny stadshistorisk utställning över Lund och till detta har vi bett om hjälp. För att utställningen ska bli så intressant och relevant som möjligt bjuder vi under processens gång in barn och vuxna som vi kan testa idéer och tankar på.

Annika Mandahl visar modellen av Lund. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Först ut var årskurs 4 från Lerbäckskolan. De fick titta på modeller och kartor över Lund samt fundera över var i staden man kan hitta ledtrådar till stadens historia. De fick även titta på föremålen i utställningen Vinden och ranka dem efter intresse. De studerade anonyma fotografier för att sedan få en berättelse till bilden. Berättelser som kunde knytas till föremål eller bilder fascinerade dem.

Vi pratade också om gatunamn och husfasader, om de kan ge ledtrådar till historien. Varför heter gatorna som de heter till exempel, vad betyder Sättaregatan egentligen?

Elev från årskurs 4 utvärderar föremål från utställningen Vinden. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Snart är det sommarlov och semestrar, men till hösten fortsätter arbetet med utställningen och samarbetet med allmänheten. Till dess är alla välkomna att besöka Vinden med axplock av Lundaföremål och Labbet, ett rum där du kan läsa om och fundera över Lund och där du kan lämna dina synpunkter och kommentarer.

Välkomna!

Text: Annika Mandahl, pedagog på Kulturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.