Öppettider sept-april: tis-sön kl 12.00 – 16.00

Besöksinformation

Kulturen är ett museum och friluftsmuseum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund. Här kan du läsa mer om museet inför ditt besök. Vi driver även flera andra museer, som du kan läsa mer om under Övriga besöksmål.

Välkommen till Kulturen!

Kulturen är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllt med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Museet öppnade 1892.

På Kulturen är det ofta liv och rörelse. Här firas både nya och gamla traditioner och det erbjuds programverksamhet för alla åldrar. När man blir hungrig kan man äta i restaurangen. På sommaren kan man även fika i det mysiga caféet i parken.

Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Förutom friluftsmuseet i Lund driver Kulturen även flera andra besöksmål. I Lund har vi  Tegnérmuseet, Lunds äldsta speceributik Hökeriet och Livets museum. I Sjöbo kommun har vi friluftsmuseet Kulturens Östarp, där man kan uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet. Sedan driver vi även Medicinhistoriska museet i Helsingborg och Norlindmuseet på Borgeby Slott.

Verksamheten drivs av en ideell förening – Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige – som välkomnar alla att bli medlemmar. Som medlem bidrar du till verksamhetens utveckling och du har fri entré till Kulturens besöksmål samt nio andra friluftsmuseer i Norden.