Bild: StoryTourist

Sugen på en läskig aktivitet nu i Halloween-tider? Res tillbaka i tiden och upplev berättelsen om mordet i Locus Peccatorum med StoryTourists självguidande stadsvandring genom centrala Lund. Locus Peccatorum är ett av husen i Kulturens friluftsmuseum, men man kan se det även från gatan.

En mörk septembernatt år 1829 skakas Lund av en fruktansvärd händelse. Ett mord har ägt rum i det som i dag kallas för Locus Peccatorum (Syndernas hus) och både offer och förövare verkar tillhöra stadens prestigefyllda universitetsmiljö. Följ med din digitala guide Malin, en kriminologistudent som har gjort ett djupdyk i historieböcker och gamla protokoll för att ta reda på vad som faktiskt hände. Lyssna på den skakande berättelsen på de platser i Lund där den utspelar sig, samtidigt som du genom StoryTourist-appen tar del av gamla fotografier och originaldokument från händelsen.

Praktisk information

Eftersom stadsvandringen är självguidad via StoryTourist-appen så bestämmer du själv när du vill starta, pausa eller avsluta turen. Turen startar på Stortorget och appen visar dig vägen med hjälp av karta och GPS. Det enda du behöver för att gå turen är hörlurar och en smarttelefon. Besök www.storytourist.com och använd promokod HALLOWEEN i kassan för att få Locus Peccatorum-turen gratis. Promokoden är giltig mellan 22/10-7/11-2021.

Se till att du är uppkopplad på Wi-Fi när du laddar ned appen och turen till din telefon, det är smart att göra detta innan du går hemifrån. Stadsvandringen är tillgänglig på svenska och på engelska. Vi rekommenderar att alla deltagare är minst 12 år gamla, på grund av temat i berättelsen. Har du frågor om stadsvandringen eller om hur appen fungerar? Maila i så fall StoryTourist på [email protected]

Giltighetstid för promokod: 22/10-7/11

Pris: Gratis med promkod under ovan period, ordinarie pris 59 kr.

Plats: Startpunkt på Stortorget i Lund

Länk till Morden i Locus Peccatorum-guiden: https://www.storytourist.com/sv/tour/locus/

Arrangör: www.storytourist.com