Kulturens blogg

Volontärer i årets tidsresor

August och Sigrid är med som volontärer i årets tidsresor, som tar med publiken till år 1959
August och Sigrid är med som volontärer i årets tidsresor, som tar med publiken till år 1959. Foto: Kristina Bakran.

August och Sigrid Bakran är volontärer i tidsresorna, en familjeföreställning som spelas på Kulturen i Lund 27 juni–14 juli. Kul och lärorikt tycker de båda. Vi planerar att ta in fler volontärer i vår verksamhet framöver, så hör av dig om du är intresserad!

Ända sedan August och Sigrid Bakran var små har de fått hänga med sina föräldrar till deras arbetsplats på Kulturen. Att de har teater och musik i blodet är kanske inte så konstigt med tanke på att de redan i bärsele fick vara med mamma Kristina under hennes undervisning av Kulturens dramagrupper som en gång fanns här som kvällskurser.

Nu deltar de under tre veckor i våra Lekfulla tidsresor och får möta våra besökare som är i alla åldrar.

I tidsresans första scen spelar August och Sigrid barn till sin riktiga mamma, pedagog Kristina Bakran. Sigrids rollfigur har drabbats av polio och har ett förlamat ben.
I tidsresans första scen spelar August och Sigrid barn till sin riktiga mamma, pedagog Kristina Bakran. Sigrids rollfigur har drabbats av polio och har ett förlamat ben. Foto: Kristina Bakran

Dans- och musikalgymnasium

Sigrid har deltagit lite grann under ett par tidigare säsonger men inte alls så mycket som i år, då hon har repliker och dessutom sjunger några sånger. Hon tycker att det är roligt att få möta publiken på så nära håll och få chans att lära sig mer hur de reagerar och ger respons. Sigrid har gått sitt första år på Lunds dans- och musikalgymnasium och att delta i tidsresorna ser hon som ett bra sätt att öva på sina färdigheter inom sin utbildning.

August och Sigrid Bakran.
August och Sigrid Bakran. Foto: Kristina Bakran.

Teaterintresse

August har precis avslutat sitt gymnasium och vill gärna prova olika saker framöver. Men att delta i tidsresorna och på så sätt få chans att utveckla sitt teaterintresse ser han som en stor vinst. Han har tidigare spelat teater i olika grupper och vill kanske försöka komma in på någon teaterutbildning på folkhögskola längre fram. Just nu känns det bra att få samarbeta i den här gruppen och lära sig ta ansvar och ha disciplin. Dessutom ger det mycket att få alla positiva kommentarer från publiken.

Vill du vara volontär?

Är du också intresserad av att vara volontär på Kulturen framöver? Då kan du mejla Therese Bygge, som ger dig mer information och sätter upp dig på en lista för framtida projekt. Hennes mejladress är [email protected].

Under vecka 29 och 30 kommer en grupp volontärer att vara temporära ”invånare” i några av husen i vårt friluftsmuseum, t ex i det medeltida Dekanhuset och i Blekingegården som gestaltar en bondemiljö från 1800-talets början. Nästa vecka kommer de att förbereda sig med hjälp av våra pedagoger.

Några av de volontärer som kommer att levandegöra husen i friluftsmuseet vecka 29 och 30. Här framför Blekingegården.
Några av de volontärer som kommer att levandegöra husen i friluftsmuseet vecka 29 och 30. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *