Kulturens blogg

Vinnare i vår instagramtävling

Lena Kronbergs vinnande instagrambild.
Lena Kronbergs vinnande instagrambild.

Nu har vi utsett vinnaren i vår instagramtävling på tema identitet. Grattis till Lena Kronberg som tog den vinnande bilden!

Instragramtävlingen startade samma dag som vi invigde utställningarna The Studio of Vanities och Uppklädd – kvinnligt mode 1730–2000. Vi tänkte att utställningarna skulle ge inspiration till att fundera över hur vi uttrycker vår identitet genom kläder, hår, smink eller föremål som vi omger oss med. Man fick göra sin egen tolkning av temat identitet, men bilden skulle tas inne på Kulturen i Lund.

Vinnaren utsågs av Kulturens jury, bestående av informatör Maria Bohlin och programarrangör Therese Bygge. Motivering:

Det här är en stämningsfull, vacker och poetisk bild som tolkar temat identitet på ett intressant sätt. Det är ett vackert ljus i bilden, och klädernas färger går väldigt väl ihop med rummets. Kvinnan står och tittar på sig själv i spegeln, och det ger en extra dimension till temat identitet. I detta 1700-talsrum i vår prästgård smälter flera kulturer, stilar och tider samman, och både genom bilden och bildtexten kan vi förstå att den avbildade kvinnan uttrycker sin identitet genom sina kläder. I bildtexten står det bland annat: ”Kläderna Flor bär är en blandning av gammalt och nytt. Klänningen har ett mönster från #vikingatiden. Sjal och andra kläder har material från andra delar av världen, bland annat Peru. Det mesta är skapat av Flor. Allt från #växtfärgning#nålbindning #sömnad #broderi”. 

Vinsten består av boken Africa Rising: Fashion, Design and Lifestyle from Africa (inbunden) samt ett inramat ex av en The Studio of Vanities-affisch. Affischen är unik för utställningen på Kulturen i Lund och går inte att köpa.

Affisch The Studio of Vanities
Affisch The Studio of Vanities
Boken Africa Rising
Boken Africa Rising

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *