Kulturens blogg

Vad händer med föremålen i Popstad Lund?

Utställningen Popstad Lund visades för sista gången söndagen den 13 januari, men för Kulturens personal återstår mycket arbete. Idag har intendent Anders Jansson och konservator Johanna Molin börjat plocka ner alla föremål. Men vad händer med alla foton, instrument, posters, badges och andra prylar som samlats in till utställningen?

  

Eftersom den här utställningen har vuxit fram genom att allmänheten har lånat ut eller skänkt föremål så måste nu allt sorteras efter ägare, och sedan kan återlämningen börja. Kulturen är intresserad av att behålla vissa föremål och göra dem till en del av museets samlingar, men det kan förstås bara ske om föremålet har skänkts eller om den som lånat ut föremålet nu bestämmer att de vill skänka det.

Kanske kommer några av föremålen att dyka upp i en utställning om Lunds historia, som Kulturen börjar planeringen för i år. Intendent Anders Jansson skulle gärna se att pojkrummet som är rekonstruerat i Popstad Lund visas i utställningen Tidens rum, men det är än så länge bara en personlig önskan.

Läs mer: 
Popstad Lund ger plats för nya utställningar

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *