Kulturens blogg

Skördetider i skolträdgården

Mångfald av grönsaker från skolträdgården Foto: Kristina Bakran

Äntligen är det dags att skörda det vi i våras sådde och planterade tillsammans med elever från olika skolor och från Särvux. Det har vuxit så att pallkragar och odlingsbäddar har svämmat över och allt är långt ifrån färdigt. Vi väntar med spänning på pumporna, rotfrukterna och de speciella vattenmelonerna som heter `Moon and stars´. De har vuxit sakta och blommar just nu för fullt i vår ena drivbänk. I den andra växer våra äppelgurkor och de har verkligen satt frukt. Gula runda äppelstora gurkor som smakar just gurka! Hur häftiga som helst! Våra polkabetor är supergoda och rädisorna blev stora som polkabetorna och ganska starka! Många har undrat vad vi har gödslat dem med och då har jag svarat att det bara är vår egen kompost och kogödsel. Vilken kraft.

I våra tre pallkragar har vi bara haft potatis av olika sorter och skörden blev otrolig trots den lilla ytan. Jag har bjudit mina arbetskamrater på röda vackra potatisar med namnet `Cherie´ och de gigantiska potatisarna `Marine´ för att inte tala om den vackra `Juliette´ och de söta mandelpotatisarna från Bosmålastugans köksland. Ännu en gång slås jag av hur mycket det kan bli trots liten odlingsyta.

Nästa vår vill vi gärna bjuda in förskolor och skolor till att odla en bit yta hos oss. Är ni intresserade redan nu? Boka en plats så snart som möjligt. Nästa år ska vi odla så att Kulturen exploderar av grönska!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *