Kulturens blogg

Kulturens museichef lämnar sitt uppdrag

Anki Dahlin. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Anki Dahlin. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Idag, måndagen den 24 oktober, har Kulturens museichef Anki Dahlin sagt upp sin anställning. Kulturens styrelse kommer genast att starta rekryteringsprocessen för att hitta hennes efterträdare. Styrelsens målsättning är att detta arbete ska vara klart i samband med årsmötet i maj 2017.

Anki Dahlins beslut att lämna sitt uppdrag har offentliggjorts i ett pressmeddelande idag.

Bengt L Andersson, styrelsens ordförande:

– Jag tycker det är tråkigt att Anki har sagt upp sig, samtidigt som jag har förståelse för hennes val efter drygt nio år som chef på Kulturen. Anki har under sina år utvecklat Kulturen på ett mycket positivt sätt. Det kommer att vara viktigt för efterträdaren att fortsätta detta arbete.

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund, som ett museum och friluftsmuseum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus, trädgårdsmiljöer och ett tjugotal utställningar. 

Bland Kulturens övriga besöksmål finns t.ex. Kulturens Östarp, där man kan uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet, Hökeriet, som är Lunds äldsta speceributik, Livets museum i Lund, som handlar om människokroppens funktioner, och Medicinhistoriska museet i Helsingborg, som handlar om hur synen på friskt och sjukt har förändrats över tid.

Kulturen bedriver pedagogisk och vetenskaplig verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Magasinering, vård och dokumentation är en omfattande del av vårt arbete. Vi utför också arkeologiska uppdrag och uppdrag inom bebyggelseantikvarisk verksamhet.

Kulturen grundades 1882 och har drygt 3 500 medlemmar. Kulturen får verksamhetsbidrag från Region Skåne, Lunds kommun och Sjöbo kommun. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *