Kulturens blogg

Instagramtävling 9–25 oktober!

Detaljer i farmors rum i Thomanderska huset. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Detaljer i farmors rum i Thomanderska huset. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Nu kan din Instagrambild lämna den digitala sfären och bli en del av Kulturen! Hur? Jo, den 9 oktober startar Kul­turens första Instagramtävling med titeln ”Jag går genom tiden”. Vinnarbilderna kommer att ställas ut på Kulturen, tillsammans med ett urval av övriga tävlingsbidrag.

På Kulturen kan man ordagrant gå in i medeltiden, 1600-talet, 1700-talet, 1800-talet och tidigt 1900-tal. Genom att gå in i friluftsmuseets olika hus, ser man hur tiden har gått. Eller snarare kan man se hur platser har sett ut vid olika tider eftersom det är omöjligt att se tiden i sig själv. Det som finns kvar är spår av människor och möjligheten att se hur saker och ting har förändrats. Ett bord tillverkat för 500 år sedan liknar de bord som tillverkas nu, medan ett kök från 1700-talet knappt liknar de som finns idag.

Vad gör jag för att delta?

Det är upp till dig och din fantasi att tolka ”Jag går genom tiden” i en bild! Ett krav är dock att bilden är tagen på Kulturens område och du får gärna själv vara med på fotot. Sedan lägger du upp bilden på Instagram med hashtaggarna #kulturenilund och #jagitiden och kommenterar din bild.

När äger tävlingen rum?

Tävlingen är öppen 9 oktober–25 oktober.

Hur väljs vinnaren och vad kan jag vinna?

Efter den 25 oktober väljer en jury ut en fyra vinnare. Juryn består av programarrangör Johanna Lisberg Jensen och Kulturens fotograf Viveca Ohlsson. Första priset är ett Kulturen-presentkort på 600 kr samt två fribiljetter till Kulturen. Andra pris delas ut till tre bilder som får var sitt Kulturen-presentkort på 400 kr.

Är du en av vinnarna lämnar Kulturen en kommentar till bilden, med en mejladress. Vinnarna måste svara till mejladressen senast 8 november annars förfaller vinsten.

Utställningen med de fyra vinnarbilderna och ett urval av andra tävlingsbidrag kommer att sättas upp på Kulturen den 9 november.

Tycker du det låter intressant? Ta fram mobilen, gå in på Kulturen och börja fota!

Övriga deltagarvillkor

  • För att bidraget ska vara giltigt måste bilden vara hashtaggad med både #kulturenilund och #jagitiden.
  • Du måste ha tagit fotot själv. Personer som är med på din bild måste ha gett sitt samtycke till att vara med i ditt tävlingsbidrag.
  • Enligt Instagrams användarvillkor måste du vara 13 år för att ha ett instagramkonto.
  • Du måste ha en ”öppen” instagramprofil, så vi kan se din bild
  • Man får delta med flera bilder men kan inte vinna mer än ett pris.
  • Tävlingsbidrag som strider emot rådande lagstiftning eller bidrag som upplevs som olämpliga eller stötande förbehåller Kulturen sig rätten till att diskvalificera utan att meddela upphovsmannen.
  • Medarbetare på Kulturen, samt deras familjer får inte delta i tävlingen.
  • Priserna kan inte utväxlas mot kontanter.
  • Genom att delta i tävlingen (du taggar din instagrambild med #kulturenilund och #jagitiden) ger du Kulturen rätt att visa bilden i olika digitala kanaler samt i utskriven form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *