Kulturens blogg

Genrep inför Lekfulla tidsresor

Idag var det genrep här på Kulturen. Pedagogerna Yvonne Andersson, Olle Ekström och Mats Larsson repade inför Lekfulla tidsresor med delar av personalen som publik. Klädbyten ska hinnas med och hattarna ska inte flyga av i vinden och alla repliker ska kommas ihåg. Så kul det var att titta på föreställningen!

I morgon, tisdag 1 juli är det premiär för tidsresorna! Tisdag till fredag 1 juli–25 juli kör vi två föreställningar per dag. Besökarna får resa mellan olika tidsperioder och sociala miljöer från historien, med några av Kulturens historiska hus som utgångspunkt. Ingår i entréavgiften.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.
  
Förutom pedagogerna så kommer flera andra ur Kulturens personal att dyka upp som olika karaktärer i friluftsmuseet de eftermiddagar vi har Lekfulla tidsresor. Vi kommer att klä oss i dräkt från olika tider och miljöer och handarbeta, göra lövkronor, plocka örtor i örtagården, arbeta i trädgården och en turist upptäcker 1800-talets Lund med hjälp av guideböcker. Själv ska jag bli Karamell-Karin och sälja strutar med handgjorda karameller från ett marknadsstånd. Välkomna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.