Kulturens blogg

Första skissen på Alfonsutställningen!

En första skiss på Alfonsutställningen

Nu har vi skapat en första idéskissmodell till vår kommande Alfonsutställning med hjälp av formgivaren Mats Nilsson. Det kommer att bli en lekfull utställning med olika miljöer där man får göra roliga saker. Vad skulle du vilja leka i denna utställning? Kom gärna med förslag på vad du skulle vilja göra och vad du tror barnen skulle tycka om?

10 kommentarer på “Första skissen på Alfonsutställningen!

 1. Bygga en helikopter.

  Lära mig spela kort (med Alfons kusiner)

  Lära mig knyta knutar

  Få provligga i Alfons säng och kolla i ormboken.

  Lyssna på sagostund med Björn Gustafsson (d.ä).

 2. Man är ju enormt nyfiken på hur Mållgan låter i Alfons huvud. Man kan ordna en Mållgan-hörna där alla ”borttappade” saker finns. Som Mållgan tagit – Pappas pipa etc. Med kuddar. Där man hör Mållgans röst svävande som säga snälla & busiga saker så fort man kryper in bland kuddarna.

  Och: Farmors kakburk borde finnas i caféet, med rätt slags sytlkakor : )

 3. Vill leka med alla de grejer Alfons och Viktor plockar fram och bygger en värld av när pappa har städat och de inte får ta fram några leksaker. Kryddburkar blir soldater osv.

 4. Tack så hemskt mycket för alla fina idéer. Fortsätt gärna! Vi samlar och försöker förverkliga några av dem. Och jag ska tipsa caféet om att ta in syltkakor!

  /Johanna, Programarrangör på Kulturen

 5. Jag skulle vilja att det var möjligt att i Alfons sovrum var möjligt att spela upp ”Godnatt Alfons Åberg”. Dvs att det fanns plats för barn att sitta framför rummet och att de saker som behövs fanns tillgängliga såsom potta, glas, trasa, tandborste, lakan, nalle m.m.

 6. Det måste ju bara finnas någonstans att fickla, för den som vågar! En garderob där ljuset går att släcka, eller ett stort täcke att krypa in under med en ficklampa i högsta hugg…

 7. Så fantastiskt allting verkar bli. Jag längtar efter att få se det hela. Så många bra idéer folk har.Lekutställningar verkar vara på modet. Beatrix Potter och Pelle Kanin har blivit en stor framgång i Stockholm och Landskrona. Ja det har verkligen lekts i alla hörnor. Utklädningskläder är en bra grej som inte går i sönder så lätt. I Jönköping finns också möjlighet att klä ut sig på den permanenta John Bauer utställningen. Lycka till med allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *