Kulturens blogg

Barnens hustankar i Lundalabbet

Barnens målningar från workshop i Lundalabbet. Mer färg på husen tycker barnen!

I lördags tog Stadsantikvarie Henrik Borg och pedagog Olle Ekström med sig 8 barn och 4 vuxna till Mårtenstorget för att titta på några olika hus. Vad är fint, fult, värt att bevara eller inte? Och vem bestämmer över sånt?

Barnen tyckte om de randiga markiserna på marknadsstånden och de tyckte också att det skulle vara mer färg på husen. Vilket är det finaste huset vid Mårtenstorget? De flesta röstade på huset där Ramklints konditori ligger, ett jugendhus från början av 1900-talet.

Efter besöket på Mårtenstorget gick alla till Lundalabbet på Kulturen, och barnen ritade och målade hur de skulle vilja att husen och staden såg ut. Målningarna sätts upp i Lundalabbet inom några dagar, men ni kan redan nu tjuvkika på bilderna på fotot här ovanför.

Workshopen var en del av förberedelserna inför en ny Lundautställning här på Kulturen. Nästa evenemang på tema Lund är en föreläsning med Stadsantikvarie Henrik Borg på Stadsbiblioteket i Lund den 18 november, ett samarbete mellan Stadsbiblioteket och Kulturen. Välkomna då!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *