Tillfällig
19 feb, 2022

Välkommen in i en lekutställning baserad på Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump!

Pippi Långstrump är, som du säkert redan vet, världens starkaste tjej. Hon är dessutom modig, påhittig och har ett stort hjärta. I Villa Villekulla bor hon tillsammans med hästen Lilla Gubben och apan Herr Nilsson. Pippis mamma är i himlen och pappan är söderhavskung långt borta. Kompisarna Tommy och Annika är ofta på besök.

Lekutställningens centrum är Villa Villekulla, där barnen kan leka i Pippis kök och sovrum. Till exempel kan man baka pepparkakor, läsa böcker och klä ut sig. Den som vill tar rutschkanan ut i trädgården, där man kan klappa Pippis häst Lilla Gubben. Man kan också besöka godisaffären som ligger på gatan utanför Villa Villekulla, i leken kan man bli kund eller expedit. Längre bort skymtar ett sjörövarskepp, och man kan klättra upp i utkikstornet och försöka se vilka det är som kommer.

Alla böcker om Pippi Långstrump har illustrerats av Ingrid Vang Nyman. I utställningen finns några av hennes illustrationer som tapeter på väggarna.

Utställningen riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år. Den kommer att visas fram till en bit in på hösten (exakt datum är ännu inte beslutat).

Karta som visar byggnadens position där utställningen äger rum

Hoppa över karta och gå till beskrivning om byggnaden

Allmogehallen

Byggnaden uppfördes 1853 som stall och uthus till de två bostäderna i Vita huset.
Läs mer
Visas i Allmogehallen
19 feb, 2022