Figurer från Elsa Beskows illustrationer
Elsa Beskows sagovärld. Illustrationer © Elsa Beskow
Tidigare
15 feb, 2020 – 9 jan, 2022

Kliv in i en lekvänlig värld inspirerad av Elsa Beskows illustrerade sagor! Vi har skapat miljöer utifrån böckerna om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin men också från bland annat Tomtebobarnen, Hattstugan och Lasse-liten i trädgården.

Böckerna om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin utspelar sig i en svensk småstad på 1840-talet. I utställningen kan barnen gå in och hälsa på hos Tant Gredelin där man kan klä ut sig, hos Tant Brun där man kan laga mat och i Tant Gröns trädgård där man kan plantera grönsaker. Man kan även vara elev i Farbror Blås skola. Mellan interiörerna finns både dörröppningar och små kryphål, så man kan ta sig in och ut på flera olika sätt.

Längre in i lekutställningen får barnen uppleva de fyra årstiderna genom Elsa Beskows bilder i stort format på väggarna och genom att leka, klättra, åka rutschkana och gå på upptäcktsfärd. Här har vi hämtat inspirationen från fantasifulla och magiska sagor där blommor får liv och små människovarelser lever sida vid sida med djuren, som Solägget, Tomtebobarnen, Hattstugan och Lasse-liten i trädgården.

Även denna gång ger vi barnen olika uppdrag att utföra, och vi har integrerat några föremål från våra samlingar i utställningen.

Utställningen riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år.

Utställningsproducent: Johanna Lisberg Jensen, Kulturen
Scenograf: Heidi Saikkonen

Karta som visar byggnadens position där utställningen äger rum

Hoppa över karta och gå till beskrivning om byggnaden

Allmogehallen

Byggnaden uppfördes 1853 som stall och uthus till de två bostäderna i Vita huset.
Läs mer
Visas i Allmogehallen på Kulturen i Lund
15 feb, 2020 – 9 jan, 2022

  Max 10 personer samtidigt i lekutställningen

Från och med 23 december 2021 gäller nya corona-restriktioner och det är bara tillåtet att vara max 10 personer i lekutställningen samtidigt.