Program

Kvällsöppet till kl 20

Friluftsmuseet på Kulturen i Lund.
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 29 augusti 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig vänner eller familj eller njut av att strosa runt på egen hand, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang. Kanske vill du därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något att dricka. Restaurangen har kvällsöppet på torsdagar.

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Hur bodde folk förr?
Spåret Hur bodde folk förr? leder dig runt till sex rekonstruerade hem, från 1700-talets mitt till 1930-tal. Hämta spåret i entrén, följ kartan och läs sedan information på skyltarna vid husen.

Picknick och lek i parken
I museiparken finns plats för vila, picknick och lek. Det finns bänkar här och var där du kan slå dig ner, när vädret så tillåter. Du kan också ta med dig en filt om du vill ha picknick på en av gräsmattorna – men glöm inte att slänga ditt skräp! Barnen kan leka på vår lekplats som består av en stadsdel med rådhus, kyrka, butik, smedja, stall och torg, och en landsbygdsdel med en vattenkvarn med tramphjul och djur skulpterade i trä. Även vår lekutställning H.C. Andersens sagovärld har kvällsöppet!

Visning: Människorna i husen
Kl 18.00–18.30 kan du följa med på en visning i friluftsmuseet. Ingen förhandsbokning, ingår i entréavgiften. Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset). Där finns en skylt som anger var samlingsplatsen är.

Interiör från Blekingegården.
Interiör från Blekingegården. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen