Program

Kvällsöppet till kl 20

En majdag i friluftsmuseet. Det vita huset är Västra Vrams prästgård, byggd 1754-1755.
En majdag i friluftsmuseet. Det vita huset är Västra Vrams prästgård, byggd 1754-1755. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 23 maj 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig vänner eller familj eller njut av att strosa runt på egen hand, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang. Kanske vill du därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något att dricka. Restaurangen har kvällsöppet på torsdagar.

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Hur bodde folk förr?
Spåret Hur bodde folk förr? leder dig runt till sex rekonstruerade hem, från 1700-talets mitt till 1930-tal. Hämta spåret i entrén, följ kartan och läs sedan information på skyltarna vid husen.

Picknick, vila och lek i parken
I museiparken finns plats för vila, picknick och lek. Det finns bänkar här och var där du kan slå dig ner, när vädret så tillåter. Barnen kan leka loss på vår nya lekplats som består av en stadsdel med rådhus, kyrka, butik, smedja, stall och torg, och en landsbygdsdel med en vattenkvarn med tramphjul och djur skulpterade i trä.

Sommar, park och hus på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen.