Kulturens blogg

Trädgårdsmästarna är redo för Östarpsdagen

Christel klipper almhäcken runt kaffegrottan
Christel klipper almhäcken runt kaffegrottan

På söndag när vi återuppväcker Östarpsdagen på Kulturens Östarp kan du – bland allt annat som händer – prata med våra trädgårdsmästare om kulturarvsväxter och trädgårdsfrågor. Här berättar trädgårdsmästare Kristina Bakran om hur de har förberett och gjort fint inför Östarpsdagarna.

Snart är det dags att återigen återuppliva ett härligt arrangemang som första gången hölls i augusti 1958. Många besökare har under åren berättat och längtat efter att Kulturen skulle väcka Östarpsdagen till liv igen och nu gör vi det! Det lönar sig att önska så fortsätt med det kära besökare!

Fint inför Östarpsdagen

Vi i trädgårdsteamet som just nu består av Christel Meijerhöffer, Maria Odén, Hanna Åberg (student från Trädgårdsingenjör utbildningen i Alnarp), August Bakran (trädgårdsvolontär med tankar om framtida jobb inom grön sektor) och jag själv Kristina Bakran, har fejat på olika håll runt om på Östarp. Allt för att det ska vara fint när söndagens Östarpsdag äntligen öppnar upp igen.

Hanna rensar sandgångarna
Hanna rensar sandgångarna
Maria skyfflar gångarna mellan buxbomshäckarna
Maria skyfflar gångarna mellan buxbomshäckarna
August rensar runt köksträdgården
August rensar runt köksträdgården
Kristina och August hälsar på i bikupan
Kristina och August hälsar på i bikupan. På Östarpsdagen kan du köpa honung från Östarps bin!

Perenner från vår trädgård

Vi kommer att kunna erbjuda ett litet utbud av perenner från trädgården och honung från Östarps bin. Vi kommer också att vara tillhands för att prata kulturarvsväxter och trädgårdsfrågor för övrigt. Missa inte chansen att få njuta av Hanna Jöns Perssons trädgård samt köksträdgård som vi har vårdat sedan hon gick bort 1922. Det är en häftig och sagolik plats att få vara i! Välkommen på söndag och ta gärna med en fikakorg…

Signes kokböna befrias från ogräs
Signes kokböna befrias från ogräs

Text och foto: Kristina Bakran, trädgårdsmästare och pedagog på Kulturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *