Kulturens blogg

Medicinhistoriska föremål på plats i magasinet

På Kulturen tar vi även hand om Region Skånes medicinhistoriska samlingar. Det senaste tillskottet i magasinet är föremål från Medicinhistoriska museet i Helsingborg som packats ned och flyttats till magasinet i Lund. Detta eftersom vi ska bygga en ny medicinhistorisk utställning i det gamla barnsjukhuset i Helsingborg. Föremålen som tidigare varit förvarade på bl.a. vinden i det gamla museet finns nu ordnade och kommer snart även att finnas tillgängliga på nätet med bild och text. 

Modell av epidemisjukhuset vid Romares väg i Helsingborg. I bakgrunden syns delar av samlingen från Sankta Maria sjukhus.

 

Bland de tusentals medicinhistoriska föremål som flyttats från Helsingborg finns föremål av alla slag. Här syns bl.a. en tandläkarstol, en behandlingsbänk, ett medicinskåp, ett tvättställ och i bakgrunden en defibrillator med EKG.

2 kommentarer på “Medicinhistoriska föremål på plats i magasinet

 1. Hej!

  Har Barnsjukhuset i Hbg stängt? Jag är vlädigt intresserad och nyfiken av gamla St Maria och skulle tycka det var så häftigt att få gå till ett museum och titta på alla gamla saker som fanns där.

  När kommer det öppna?

  Mvh

 2. Hej Malin!

  Medicinhistoriska museet i Helsingborg (gamla barnsjukhuset) är för närvarande stängt för ombyggnad. Planering av en ny utställningen pågår och förhoppningsvis kan den öppna under 2015. I den nya utställningnen kommer vi bl.a. att visa utvalda föremål från Sankta Maria som berättar om livet och verksamheten på sjukhuset.
  /Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *