Kulturens blogg

Kaffepaus för Julängeln och Tomtemor

Fika för tomtemor och julängeln. Foto: Johanna Lisberg Jensen/Kulturen

Även en tomtemor och en julängel behöver paus från sina uppdrag ibland – här är det fikastund i personalmatsalen. Men när de inte fikar, då har de fullt upp med sin julföreställning. Läs mer här:

TOMTEMOR OCH JULÄNGELN – EN JULFÖRESTÄLLNING
Tiden är en bit in på 1900-talet. Tomtemors liv är mycket likt människornas liv ute på landet, hon härmar en hel del av det människorna gör när det gäller julförberedelser men ser också förändringar komma. Julängeln kommer ofta på besök i stugan. Hon är snäll, lekfull och nyfiken på allt som är nytt. Hon vet naturligtvis allt om varför man firar jul, om den lilla pojken Jesus som föddes i ett stall. Julängeln har kontakter i staden och kommer med nyheter till tomtemor. De ”moderna” sakerna möter de ”gamla” sakerna som tomtemor har i sin stuga.

Som avslutning får barnen skriva/rita något de önskar sig på tomtefars långa önskelista. Målgrupp: Förskolebarn från 4 år och uppåt, förskoleklass, åk1–3 samt särskolan (ej rullstolar pga att det ej finns hiss till lokalen).

Längd: 30 minuter + 15 minuters pedagogisk avslutning= 45 minuter.
Maxantal: 30 elever, pris: 650 kr. Plats: Essetorpsstugan på övre våningen av Allmogehallen.

Alla föreställningar är fulla – men vi har fått in avbokningar  28/11 kl 9.30 och 3/12 kl 10.30. Maila [email protected] vid intresse.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.