Kulturens blogg

Gräset skrattar hängs i Trädgårdsrummet

Våra konservatorer Caroline Owman och Johanna Hermansson ägnar sig inte bara åt att rengöra och vårda föremål ur våra samlingar, de jobbar även med att färdigställa utställningar. Här håller de på att hänga originalillustrationer och dikter till vår kommande utställning Granne med Kulturen, tillsammans med snickare/ utställningstekniker Mikael Persson som hjälper till att få upp plexiglas som skydd framför bilderna.

Vem var det då som var Granne med Kulturen? Jo, det var  den folkkära diktaren, översättaren och psalmförfattaren Britt G. Hallqvist (1914-97) som i många år bodde på S:t Annegatan i Lund, alldeles runt hörnet från Kulturen. I år skulle hon ha fyllt 100 år och det  firas på många olika sätt på olika platser under året. I samarbete med Britt G. Hallqvist-sällskapet kommer vi att visa en mindre utställning – Grannen med Kulturen – med originalillustrationer och dikter ur boken Gräset skrattar. Dikterna är förstås skrivna av Britt G. Hallqvist och illustrationerna är gjorda av kända illustratörer som t ex Sven Nordqvist, Gunna Grähs, Charlotte Ramel och Bea Uusma. Utställningen öppnar den 15 februari och kommer att visas i det vi kallar Trädgårdsrummet, precis efter entrén. (Illustrationerna kommer att döljas bakom vepor ett tag till.)

Lästips: 
I Lunds Domkyrkoförsamlings tidning Finn nr 1/2014 berättar Solveig Hallqvist om sin svärmor Britt G. Du kan hämta ditt exemplar av Finn i Domkyrkoforum, ett stenkast från Kulturen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *