Kulturens blogg

En medicinhistorisk utställning tar form!

Utställningen i Medicinhistoriska museet i Helsingborg har plockats ner och det pågår ett intensivt arbete med att utveckla en ny.

I nuläget arbetar vi med att ta fram ett bra koncept till den nya utställningen. Medicinhistoria omfattar enormt mycket spännande material och vi har letat efter en röd tråd att följa. Frågan vi kom att ställa oss blev, Vad är hälsa? Utifrån den frågan och med en historisk ingång tar vi nu fram ett innehåll. Till vår hjälp har vi bland annat medicinhistoriska föreningen i Helsingborg som bidrar med kunskap genom olika referensgrupper med olika specialområden.

Det är inte bara ett innehåll som skall tas fram, utställningen skall också formges. Men till det räcker inte vår tid eftersom vi just nu driver många stora och tidskrävande projekt, så som renoveringen av Herrehuset och utställningen Världen på kulturen som kommer visas där. Inte heller att förglömma utställningen Gudrun Sjödén – 40 år av inspiration och att vi påbörjat arbetet med en ny Lundautställning.

I arbetet med utställningen i Helsingborg har vi därför inlett ett samarbete med företaget Expology som specialiserat sig på att bygga och formge utställningar. Deras jobb de kommande 6 veckorna blir att färga, forma och rita en ny medicinhistorisk utställning.

Förhoppningen är att vi slår upp portarna till den nya medicinhistoriska utställningen 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *