Kulturens blogg

Bikupebesök på Östarp

Jag hade turen att träffa Elisabeth, biodlaren på Östarp, när hon skulle titta till sina bin igår. Denna hobby fascinerar mig så jag passade på att lära mig en del om hur det är att ha en bikupa.

  

För att meddela bina att man ska ”hälsa på”, sprutar man lite rök på dem vilket gör dem lugna. Elisabeth kontrollerade alla ramarna för att se om håligheterna i vaxkakan blivit fyllda. Vi passade även på att leta reda på drottningen för att se att allt var som det skulle. Hon är större än de andra så vet man bara vad man letar efter så är hon ganska lätt att hitta. Men det kan vara många ramar att gå igenom innan man finner det man söker.

Denna stund med Elisabeth förgyllde min dag och spädde på mitt intresse av att en dag ha en egen bikupa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *