Vanliga frågor och svar om medlemssystemet Mymembit och Kulturenmedlemskapet.

Frågor som rör Medlemsportalen Mymembit

Måste jag använda min medlemssida?

Nej, du behöver inte använda sidan. Kulturens personal kan hjälpa till med att ta emot uppgifter och svara på frågor. Du betalar fakturan via bankgiro och får ditt kort per post.

Hur fungerar portalen?

Du loggar in och kan utföra flera funktioner själv t ex registrera önskemål, maila oss, betala via din bank, kontrollera dina betalningar och ändra dina kontaktuppgifter. Medlemskorten skickas ut ca var 10:e dag. I väntan på kortet går det bra att gå in på museet mot uppvisande av legitimation.

Var hittar jag mina inloggningsuppgifter?

De finns på den inbetalningsavi som man får via post eller e-post.

Varför ska jag lämna mitt personnummer?

Personnumret underlättar för oss när vi ska leta efter ny adress vid brevreturer från Posten. Det är också enklare för dig som medlem att komma ihåg än ett annat nummer.

Vad gör jag om jag inte har ett svenskt personnummer?

Kulturen skapar ett fiktivt nummer för dig.

Varför ska jag lämna mitt mobilnummer och e-postadress?

Vi kommer att skicka dig information och inbjudningar till olika specialevenemang via e-post och förmodligen i framtiden via sms.

Hur används mina personuppgifter?

Vi följer PUL (=personuppgiftslagen) och använder dem enbart för vårt medlemsregister. Inga uppgifter lämnas eller säljs vidare till annan part.

Jag avbröt min registrering innan jag betalat och gjort allt klart. Hur får jag fram uppgifterna igen så att jag kan betala?

Har du kommit så långt i registreringen att du skrivit in din mailadress så kan du gå in på kulturen.com under ”Dina sidor”. Där kan du logga in med de inloggningsuppgifter du fått i ditt bekräftelsemail. Har du inte fått detta kan du även hämta dina inloggningsuppgifter på ”Dina sidor”. Fungerar inte detta så ber vi dig kontakta Kulturen. Du är registrerad först när du klickat på BEKRÄFTA knappen och ditt medlemskap är giltigt först när du betalt ditt medlemskap.

När får jag mitt medlemskort?

Kortbeställningen skickas iväg när vi fått din inbetalning. Kortet skickas med B-post och når dig inom två veckor från att din betalning är registrerad hos oss. Du kan själv se om ditt kort är beställt på ”Dina sidor”. Tänk på att det kan ta några dagar innan vi får din betalning om du väljer att betala med Bankgiro. I väntan på kortet går det bra att gå in på museet mot uppvisande av legitimation.

Jag har inte fått mitt medlemskort, vart har det tagit vägen?

Logga in på ”Dina sidor” på www.kulturen.com och se så att ditt medlemskap verkligen är betalt. Står det inte ”betald” så är det något som gått fel och vi har inte fått in din betalning. Se till att betalningen verkligen är genomförd. I annat fall ber vi dig kontakta Kulturen.

OBS! Om du inte har uppdaterat din adress eller har adressändring kan kortet ha skickats till din gamla adress. Kontrollera i första hand om det kommit till den gamla adressen.

Hur ändrar jag min adress?

Det är viktigt att vi har rätt adress till dig i vårt medlemsregister, annars kommer ditt medlemskort och din årsbok att skickas till fel adress. Så här ändrar du adress:

Logga in på ”Dina sidor” på kulturen.com. Inloggningsuppgifter finns på din räkning/avi. Du kan också få dina inloggningsuppgifter genom att beställa dem på ”Dina sidor” och klicka på ”Glömt inloggningsuppgifter”. Det krävs dock att du har en e-post adress registrerad i registret. När du loggat in kan du ändra adress och kontaktuppgifter själv. Du kan även maila, skriva eller ringa Kulturens medlemsservice och lämna din nya adress.

Frågor som rör betalning och bekräftelse

Jag har inte mina inloggningsuppgifter till ”Mitt medlemskap” på www.kulturen.com Hur gör jag?

Dina inloggningsuppgifter på ”Mitt medlemskap” finns på din senaste räkning. Om du inte har kvar räkningen, gå in på ”Mitt medlemskap” och klicka på ”Glömt inloggningsuppgifter?” så skickas dina uppgifter till den mail du registrerat då du blev medlem.

Får du meddelandet ”E-postadress finns inte registrerad bland våra kunder” kontakta då medlemsservice eller Kulturens entré så hjälper de dig genom att registrera din email-adress så att du kan hämta dina inloggningsuppgifter.

Jag har registrerat mig och betalat mitt medlemskap, får jag någon bekräftelse eller kvitto?

Har du angett en e-postadress får du ett bekräftelsemail på att du har registrerat dig. Där finner du dina inloggningsuppgifter till ”Dina sidor”. Som bevis på din betalning kan du, så fort din betalning är registrerad, logga in på ”Dina sidor” och skriva ut bilden.

Jag vill betala från mitt bankkonto utomlands. Hur gör jag och vad behöver jag?

Våra rekommendationer är att du betalar med bankkort då betalningen kommer oss tillhanda direkt och det inte blir några förseningar med din inbetalning och kortbeställning. Betalar du med hjälp av nedanstående uppgifter kan inbetalningen i värsta fall ta flera veckor. Vill du ändå betala från ditt utlandskonto behöver du:

IBAN: SE03 9500 0099 6026 0030 6118
Nordea
Via bank: Nordea Bank Sverige AB
BIC-adress: NDEASESS

Kan jag betala medlemsavgiften kontant hos er?

Ja, det går bra att betala i Kulturens entré/butik.

Varför finns det bara bankgiro?

Vår leverantör Membit har valt den lösningen. Om man har problem med att betala via bankgiro så går det att betala på vårt postgiro 30611-8 men då måste man uppge alla kontaktuppgifter och typ av medlemskap på bankgiro-avin för att vi sedan ska kunna lägga in alla uppgifter manuellt i datasystemet.

Jag har betalat fel! Vad gör jag?

Kontakta Kulturens medlemsservice på 046-35 04 00 (tryck 3) så löser vi det.

Hur avslutar jag mitt medlemskap och får pengarna tillbaka?

Vi betalar inte tillbaka pengar du har betalat in för att bli medlem. Ditt medlemskap avslutas vid det datum då du inte längre väljer att förnya din medlemsavgift.

Vad kostar det att vara medlem?

Kulturenmedlemskapet kostar 400 kr per år. Stora Kulturenmedlemskapet, som gäller för en person med en gäst, kostar 600 kr per år.

Övriga frågor

Varför ska jag hämta årsboken själv om jag bor i Lund?

Det är en besparing för miljön och det sänker portokostnaderna.

Hur används de pengar som årsboken kostar om jag tackar nej till den?

De går till att stödja annan verksamhet på Kulturen.

Styrelsen beslutade på 2011 års årsmöte att undersöka hur stort intresset är för årsboken. Det är därför viktigt för oss att du fyller i dina önskemål på ”Min sida” så att vi dels kan stämma av intresset, dels inte skickar boken till dig om du inte önskar den.