A man writing at a table in The Thomander House at Kulturen in LUnd
The Thomander House. Photo: Viveca Ohlsson/Kulturen.

Vanliga frågor och svar om medlemssystemet Membit Medlem och medlemskapet.

Frågor som rör Medlemsportalen Membit Medlem

Hur fungerar portalen?

Du loggar in och kan utföra flera funktioner själv, som att kontrollera dina betalningar och ändra dina kontaktuppgifter.

Var hittar jag mina inloggningsuppgifter?

De finns på den inbetalningsavi som du får via post en gång om året. Har du lämnat din e-postadress till oss, kan du fylla i den under ”Glömt ditt lösenord?”. Då skickas dina uppgifter till dig.

Varför ska jag lämna mitt personnummer?

Därför att medlemskapet är personligt. Det är bara innehavaren som är namngiven på medlemskortet som kan nyttja det. Kulturens entrépersonal har rätt att kontrollera legitimation så att ditt kort inte missbrukas. Personnumret underlättar även för oss när vi ska leta efter ny adress vid brevreturer från Posten.

Vad gör jag om jag inte har ett svenskt personnummer?

Kulturen skapar ett fiktivt nummer till dig.

Hur används mina personuppgifter?

Vi följer den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) och använder dem enbart för vårt medlemsregister. Inga uppgifter lämnas eller säljs vidare till annan part.

Jag avbröt min registrering innan jag hade betalt och gjort allt klart. Hur får jag fram uppgifterna igen så att jag kan betala?

Har du kommit så långt i registreringen att du skrivit in din mailadress så kan du logga in igen i Membit Medlem här. Du kan även hämta dina inloggningsuppgifter genom att klicka på länken ”Glömt lösenord?”. Fungerar inte detta så ber vi dig kontakta Kulturen ([email protected]). Ditt medlemskap är giltigt först när du har betalt det.

När får jag mitt medlemskort?

Vi trycker inte själva medlemskorten. Kortet skickas med B-post och når dig normalt inom två–tre veckor från att din betalning är registrerad hos oss. Du kan själv se om ditt kort är beställt på dina sidor. Tänk på att det kan ta några dagar innan vi får din betalning. I väntan på kortet går det bra att gå in på museet mot uppvisande av legitimation.

Är medlemskorten personliga?

Ja, det är bara innehavaren som är namngiven på kortet som kan nyttja det. Kulturens entrépersonal har rätt att kontrollera legitimation så att ditt kort inte missbrukas.

Jag har inte fått mitt medlemskort, vart har det tagit vägen?

Logga in och se så att ditt medlemskap verkligen är betalt. Står det inte ”betald” så är det något som gått fel och vi har inte fått in din betalning. Se till att betalningen verkligen är genomförd. I annat fall ber vi dig kontakta Kulturen ([email protected]).

OBS! Om du inte har uppdaterat din adress eller har adressändring kan kortet ha skickats till din gamla adress. Kontrollera i första hand om det kommit till den gamla adressen.

Hur ändrar jag min adress?

Det är viktigt att vi har rätt adress till dig i vårt medlemsregister, annars kommer ditt medlemskort att skickas till fel adress. Så här ändrar du adress:

Logga in i Membit Medlem här. Inloggningsuppgifter finns på din faktura/avi. Du kan också få dina inloggningsuppgifter genom att klicka på ”Glömt lösenord”. Det krävs dock att du då har en e-post adress registrerad i registret. När du loggat in kan du ändra adress och kontaktuppgifter själv. Du kan även maila, skriva eller ringa Kulturens medlemsservice och lämna din nya adress.

Måste jag använda min medlemssida?

Nej, du behöver inte använda sidan. Kulturens personal kan hjälpa till med att ta emot uppgifter och svara på frågor. Du betalar fakturan via bankgiro och får ditt kort per post.

Frågor som rör betalning och bekräftelse

Jag har inte mina inloggningsuppgifter till Membit Medlem. Hur gör jag?

Dina inloggningsuppgifter finns på din senaste faktura. Om du inte har kvar räkningen, gå in här och klicka på ”Glömt lösenord?” så skickas dina uppgifter till den e-postadress du registrerat då du blev medlem.

Får du meddelandet ”E-postadressen ej funnen” kontakta då medlemsservice eller prata med personalen i Kulturens entré/museibutiken så hjälper vi dig genom att registrera din e-postadress så att du kan hämta dina inloggningsuppgifter.

Jag vill betala från mitt bankkonto utomlands. Hur gör jag och vad behöver jag?

Om du betalar från ett utlandskonto behöver du ange följande uppgifter:

IBAN: SE36 8000 0831 3952 4432 2508
Sparbanken Skåne
BIC-adress: SWEDSESS

Kan jag betala med Swish?

Ja, det går numera bra att betala med Swish via Membit Medlem.

Kan jag betala medlemsavgiften i samband med att jag besöker Kulturen?

Ja, det går bra att betala i Kulturens entré/museibutiken.

Hur avslutar jag mitt medlemskap och får pengarna tillbaka?

Vi betalar inte tillbaka pengar du har betalat in för att bli medlem. Ditt medlemskap avslutas vid det datum då du inte längre väljer att förnya din medlemsavgift.

Övriga frågor

Varför ska jag hämta ut årsboken själv?

Det är en besparing för miljön och det sänker portokostnaderna för föreningen. Kan du inte hämta den själv, går det alltid utmärkt att skicka ett ombud istället.

Hur används de pengar som årsboken kostar om jag tackar nej till den?

De går till att stödja annan verksamhet på Kulturen.