Sockerviken. Foto: Johanna Lisberg Jensen, Kulturen
Sockerviken. Foto: Johanna Lisberg Jensen, Kulturen
Tidigare
18 dec, 2020 – 10 jan, 2021

Sockerviken är en miniatyrby med pepparkakshus från Kulturens pepparkakshustävling. Tre vinnare utses 11 januari 2021.

Att göra pepparkakshus är en jultradition för många. I år ville vi utmana till extra kreativa pepparkakshus genom en pepparkakshus-tävling! Bidragen har blivit en del av en miniatyrby av pepparkakshus, som visas i den lilla utställningen Sockerviken.

I videon här nedanför kan de se glimtar från Sockerviken (lyssna med ljud!) men vill du titta på alla detaljer ska du komma till Kulturen och titta på utställningen på plats!

Så här formulerade vi tävlingsuppgiften:

Vi önskar oss hus som är uppfinningsrika och som bidrar till att skapa en glad och välkomnande pepparkaksby. Kanske bibliotek, chokladbutik, apotek eller ett boningshus som har något alldeles extra. Vi tar emot bidrag placerade på plattor som är max 15 x 15 cm. Husen ska vara max 12 x 12 cm, höjden ska vara 10-30 cm. Allt material i husen ska vara ätligt.

Vi fick in 12 bidrag. Den 11 januari 2021 utser vi tre pristagare. Juryn utgörs av  arkitekt Thomas Hellquist samt personal från Kulturen som har kompetens och erfarenhet av form & lek: Johanna Lisberg Jensen, Alma Karlsson, Olle Ekström och Elena Gayer. De tre bästa bidragen belönas med presentkort till Kulturens museibutik på 750 kr, 500 kr, respektive 250 kr.

Karta som visar byggnadens position där utställningen äger rum

Hoppa över karta och gå till beskrivning om byggnaden

Ystadhuset

Ett bostadshus från 1847 har byggts om efter förebilder från två 1500-talshus i Ystad
Läs mer
Visas i Ystadhuset
18 dec, 2020 – 10 jan, 2021

  Visas inne i utställningen Folkkonst & Design

Du hittar Sockerviken på andra våningen i utställningen Folkkonst & Design. Ingång från Ystadhuset vid dansbanan. Följ skyltningen inomhus så hittar du till utställningen.