Program

Kurs: Lieslåtter

Kurs i lieslåtter på Kulturens Östarp 2019. Foto: Per Larsson, Kulturen
Kulturens Östarp – Gamla Lundavägen 2481-79, 275 62 Blentarp
lördag 20 juli 09:30 – 15:00

Lär dig använda lien så den passar dig är skarp och hur du använder den vid slåtter och markskötsel. Föranmälan krävs!

Lien är ett fantastiskt redskap då den är rätt inställd och ordentligt skarp. Lär dig hur du använder redskapet på ett för kroppen hållbart sätt, olika slåttertekniker och hur du sköter om redskapet så det är skarpt och lätt att använda. Kursen riktar sig både till nybörjare så väl som de som använt lie men vil lära sig mer. Kursen har en del där du lär dig om redskapet och dess skötsel, och en del där du övar dig praktiskt vad du lärt dig på en fin artrik slåtteräng vid Kulturens Östarp.

Kursen hålls på Kulturens Östarp. Kursledare är Martin Stoltze och Emil Åsegård. Kursavgift 650 kr.

Anmälan

Max 12 deltagare. Anmäl dig genom att mejla [email protected]. Du måste invänta en bekräftelse för att veta att du är anmäld. Får du en plats får du betala in deltagaravgiften på 650 kr.

Sista anmälningsdag 7 juli, men anmäl dig så fort som möjligt eftersom antalet platser är begränsat.

Kursen genomförs med stöd av EU-medel via Länsstyrelsen Skåne.

Kulturens Östarp kan du uppleva en landsbygdsmiljö från 1800-talet, med historiska byggnader, trädgård och lantrasdjur i ett äldre kulturlandskap. Den fyrlängade korsvirkesgården Gamlegård är öppen för besökare under sommaren. På området finns också Brödragården, en gårdsmiljö från 1900-talets första hälft. Kulturens Östarp är ett friluftsmuseum och kulturreservat som du är välkommen att besöka året runt.