Bilder från Kulturens Julstök med julmarknad. Foto Kulturen, luciabilden foto Anders Andersson.

Kulturens Julstök med julmarknad bjuder på tre dagar med jul för alla sinnen under första advent-helgen. Fredagskvällens arrangemang riktar sig framför allt till vuxna, medan lördagen och söndagen riktar sig till hela familjen, med barnvänliga aktiviteter. Titta gärna på videon här nedanför! Du hittar också en länk för att förköpa biljettt.

Handla julklappar, pynt och matvaror på julmarknaden, se hur julen firades förr i museets historiska hus, titta på luciatåg och lyssna på musik av olika slag. När du blir hungrig finns varm mat av olika slag, glögg och fika. Under lördagen och söndagen kan barnen hälsa på tomten och hans medhjälpare, det blir dans kring granen och julpyssel.

Under fredagskvällen är två historiska hus bemannade (Blekingegården och Bosmålatorpet) brasan brinner och  du kan höra om hur julen firades förr. Under lördagen och söndagen berättar vi om julen förr i fem historiska hus (Västra Vrams prästgård, Blekingegården, Bosmålatorpet, Thomanderska huset och Arbetarbostaden).

Förköp entrébiljett

Öppettider för Julstök med julmarknad 2023:  
Fredag 1 december kl 16–20
Lördag 2 december kl 11–17
Söndag 3 december kl 11–17

Entrépriser Julstöket 2023: 
Vuxen 160 kr, pensionär 100 kr, student 100 kr, besökare 0–18 år samt Kulturens medlemmar fri entré.

Besöksadress:
Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Julstöksguide

I Julstöksguiden kan du se vilka försäljare som deltar på julmarknaden och var de står, och även var du kan köpa mat och dryck. Du kan också se tid och plats för olika aktiviteter, som luciatåg, musik av olika slag, besöka tomten och julpyssel.

Klicka på fullskärmssymbolen för att få upp guiden i stort format (i nedre högra hörnet på datorn, mitt på guiden på mobil)