KAFFEKOPPAR

Vi forbereder lige nu en lille udstilling af håndlavede kaffekopper af keramik i vores café og vores museumsbutik. Vi ønsker bidrag fra hele Øresundsregionen og Bornholm.

Kaffekoppen er en genstand, som mange danskere og svenskere holder af – og holder om – hver dag. Den er forbundet med hygge, samvær, ”fika” og den tiltrængte pause. Kaffekoppen er en af de første genstande en pottemagerelev lærer sig at dreje. Kaffekoppen er en genstand, som laves af hånden – og til hånden.

På vores udstilling vil vi sætte fokus på denne elskede genstand og vise diversiteten i regionens keramik. Vi laver derfor dette ”Open Call” for at kunne præsentere kaffekopper fra både det professionelle keramikværksted samt det lille kolde kælderværksted, som ingen kender til.

For at komme i betragtning, skal følgende krav være opfyldt:

  • Koppen skal være lavet i hånden og have funktion som kaffekop.
  • Koppen skal have et tilhørsforhold til Øresundsregionen eller Bornholm – København, Østsjælland, Bornholm, eller Vestskåne. Med tilhørsforhold menes f.eks. at koppen skal være produceret der, eller være lavet af en keramiker med rødder der.
  • Koppen skal kunne udstilles i 2 eksemplarer, og (ved efterspørgsel) kunne produceres til salg i vores museumsbutik. OBS: Kopperne behøver IKKE være IDENTISKE, men to kopper skal kunne fungere som ”et sæt”.

Send dit bidrag til linnea.christensen@kulturen.com senest d. 15. okt. 2020.

E-mailen skal indeholde:

  • Dit navn, en kort præsentation af dig selv og din kop
  • To billeder: Et nærbillede af én kop og et billede af to eller flere kopper sammen

Du kan godt deltage med flere forskellige kopper, men for hver type af kop, skal du sende en separat e-mail.

Har du spørgsmål? Send en mail til linnea.christensen@kulturen.com