Julmarknad i friluftsmuseet på Kulturen i Lund
Julmarknad på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Kulturens julemarked (Julstök med julmarknad) er en tradition, som vender tilbage hvert år – altid den første weekend i advent. I boderne både inde og ude kan du købe julemad, julepynt og håndværk. I de historiske huse fortæller medarbejdere iklædt historiske dragter om, hvordan man fejrede jul før i tiden. Luciaoptog og julemusik skaber julestemning, og du kan købe varme retter, gløgg og kaffe.

Om fredagen henvender vi os først og fremmest til voksne, mens vi lørdag og søndag sætter fokus på hele familien med børnevenlige aktiviteter som juleklip, besøg hos julemanden og dans omkring juletræet.

Fredag den 25. november: åbent kl. 16-20

Om fredagen kan du opleve julemarkedet om aftenen, når museumsparken er oplyst af lygter, bålkurve og lyskæder. Grill en pølse, køb mad i en af boderne, varm dig med gløgg, se luciaoptoget, og lyt til julemusik med sangkor og musikere. I et par af vores historiske huse kan du varme dig ved pejsen og høre om de mennesker, som har boet i husene, og hvordan de fejrede jul.

Lørdag og søndag den 26-27. november: åbent kl. 11-17

Om lørdagen og søndagen fortsætter juleforberedelserne med endnu flere juleaktiviteter. Gå ikke glip af et besøg i vores historiske huse, hvor du møder medarbejdere iklædt tidstypiske dragter, som gerne fortæller om, hvordan man fejrede jul før i tiden. I Måketorpsboden kan du se, hvordan man laver halmbukke, og i Borgarhuset viser man, hvordan man laver marcipanfigurer og dekorerer brunkager. Vi har også flere aktiviteter for børn: Julemanden og hans nisser tager imod børnene i Onsjöstugan, der bliver dans omkring juletræet med levende musik uden for Bosebo kirke og juleklip i Værkstedet. Du kan også grille pølser, købe varme retter og gløgg, se luciaoptog og lytte til forskellige slags julemusik.

I forbindelse med juleforberedelserne og julemarkedet kan du også besøge vores udstillinger, som alle holder åbent som normalt.

Entré

Entré voksen 140 SEK, pensionist 100 SEK, studerende 80 SEK. Fri entré for Kulturens medlemmer samt besøgende 0-18 år