Äggakaka på Östarps Gästgivaregård. Foto: Karin Christiansson

I tre generationer har Östarps Gästgivaregård drivits av familjen Vollmer, men nu vill vårt gästgivarpar pensionera sig och lämna stafettpinnen vidare. Till och med måndag 5 december kan du anmäla ditt intresse för att bli den nya krögaren.

Östarps Gästgivaregård ligger mellan Veberöd och Blentarp, mitt i det natursköna kulturreservatet Kulturens Östarp som varje år besöks av cirka 50 000 personer. Här upplever man ett genuint skånskt kulturlandskap med levande lantgård och museum i 1800-talsmiljö.

I gästgivaregårdens vackra anläggning uppförd i tegel och korsvirke har det tillagats och serverats mat med skånsk prägel sedan sommaren 1924. Här har tusentals gäster avnjutit lokalt inspirerade läckerheter, inte minst gästgiveriets skånska äggakaga, som är vida berömd och har utsetts till Sveriges godaste av tidningen Gourmet. Genom åren har arrangerats otaliga bröllopsmiddagar, jubileer, dopfester, släktträffar och promotions­middagar. Sedan 1946 har gästgiveriet drivits av flera generationer av familjen Vollmer, men nu vill vårt gästgivarpar alltså pensionera sig.

I samarbete med familjen Vollmer och Östarps Gästgivaregård AB söker vi nu en ny krögare till verksamheten. Sökande ska ha ett genuint intresse för skånska och sydsvenska mattraditioner med lokal förankring, gärna i modern tappning. Sökande ska också ha ett intresse för att hitta attraktiva publika synergieffekter tillsammans med museet.

Intresseanmälan

I ett första steg tar vi nu in intresseanmälningar. Vänligen mejla [email protected] senast måndagen den 5 december 2022, och ange kontaktuppgifter.

Östarps Gästgivaregård Foto: Karin Christiansson