Program

Varats olidliga lätthet – filmvisning & samtal

Scen ur Varats olidliga lätthet (The Unbearable Lightness of Being, 1988)
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
tisdag 21 augusti 18:00 – 22:30

Välkommen till en unik visning av Philip Kaufmans film Varats olidliga lätthet som presenteras i samarbete med ArchFilmLund, Europastudier och Filmvetenskap, SOL och Lunds universitet.

21 augusti 1968 gick sovjeter förstärkta med Warszawapaktens armé in i Prag, som svar på Pragvåren. Nu har det gått 50 år sedan det hände och vi visar Varats olidliga lätthet (The Unbearable Lightness of Being, 1988), baserad på romanen med samma titel av Milan Kundera. Filmen skildrar Pragvåren, sovjetinvasionen i Prag och dess konsekvenser. I rollerna ser vi Lena Olin, Juliette Binoche, Daniel Day-Lewis, Daniel Olbrychski med flera.

Kvällen börjar med ett samtal om den dramatiska perioden i Europas historia, filmens roll i att skildra staden drabbad av krig och kris, om filmen kontra boken och om Milan Kundera. Samtalet är på svenska.

I panelen: Olof Hedling, Filmvetenskap SOL, Tomas Sniegon, Europastudier SOL och Elzbieta Brunnberg, ArchFilmLund.

150 kr per biljett. I biljettpriset ingår ett glas vin, som serveras i pausen. Från 18 år. Begränsat antal platser, förköp biljetter här nedan. (Biljettpriset gäller även för medlemmar, som under ordinarie öppettider har fri entré)

Biljetter

Biljettyp Pris Antal
Vuxen150 kr
160 tillgänglig

Fyll i alla fälten som krävs