Program

Kvällsföredrag: Lewis Carroll och sagan om Alice i Underlandet

Lewis Carroll, författaren av "Alice i Underlandet", och Alice Liddell som boken baserades på. Bild: Wikicommons
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 19 april 18:30 – 19:30

Under tre torsdagar i april har vi extra kvällsöppet till kl 20. Vi bjuder på föredrag kopplade till våra nya utställningar A Sense of Jane Austen - dräkt & historia och Alice i Underlandet - en lekutställning.

Årets lekutställning drar inspiration från sagan om Alice i Underlandet, där Alice är en liten flicka som trillar ner i ett hål och upptäcker en fantasivärld. Berättelsen har bearbetats ett oändligt antal gånger inom bland annat litteratur, film och konst med resultatet att nästan alla känner till någon slags version av den.

Kiki Lindell, universitetslektor i engelska vid Lunds universitet, går tillbaka till början och berättar om Lewis Carroll – eller Charles Lutwidge Dodgson som han egentligen hette – och den originella textens tillkomst. Vem var han? Och vem var Alice?

Vidare berättar Kiki Lindell lite om sångerna och dikterna i Alice-böckerna, den funktion de har i berättelsen, och varför just viktorianska barn hade all anledning att älska dem. Och varför är det så svårt att översätta dem, och hela böckerna, till andra språk? Hon kommer också att berätta om hur Lewis Carroll lämnat spår efter sig, inte bara i litteraturen utan också till exempel inom så olika fält som semantik, matematik och medicin.

Föredraget är för vuxna. Ingår i entréavgiften men begränsat antal platser, förköp biljetter här nedan.

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en timme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen i Lund.

Välj biljettyp och antal biljetter och klicka sedan på ”Lägg i varukorgen” så kommer du vidare till kassan. (Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort/studentkort osv i entrén om du väljer en gratis eller rabatterad vuxenbiljett.)

 

Biljetter

Biljettyp Pris Antal