Program

Kärlek och kemi – Kärlek, känslor och kemi

Kärlek och kemi med Folkuniversitetet
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
söndag 19 november 14:00 – 15:30

Folkuniversitetet presenterar en rad föreläsningar på temat Kärlek och kemi. Välkommen att lyssna på Ulf Ellervik, professor i kemi.

I ditt liv finns det två goda drivkrafter. Två saker som tar dig framåt, vinter, vår, sommar och höst. Det ena är kärleken. Kärleken till andra människor, till ett husdjur eller kanske till dig själv. Det andra är din förmåga att skapa. Om det så bara är kvällsmat en tisdag i november.
Vi tycker att det är dags att sätta människan i centrum. Med både kropp och själ, hjärta och hjärna. För vi består av både och. Känslorna som knyter oss samman med varandra. Och kemin som gör att vi kan forma tillvaron som vi vill ha den.

Lust, förälskelse och evig kärlek beror alla på kemiska förlopp. Vad händer egentligen i hjärnan när vi blir kära? Varför reagerar kroppen som den gör när vi har sex? Hur kommer det sig att en förälskelse inte varar för evigt? Denna föreläsning handlar om kärlekens kemi, rikt illustrerat med moderna molekyler och dessutom klassisk konst. Ställ dina egna frågor om allt du velat veta om kärlek, lust och förälskelse! Ulf Ellervik, professor i kemi och populärvetenskaplig författare, har svaren.

Pris: 195 kr, boka och köp biljett via Folkuniversitetets hemsida.

{”@context”:”http://schema.org”,”@type”:”Event”,”name”:”Kärlek och kemi”,”description”:”Föredrag”,”startDate”:”2017-11-19T14:00″,”endDate”:”2017-11-19T15:30″,”url”:”https://www.kulturen.com/program/karlek-och-kemi-karlek-kanslor-och-kemi/”,”image”:”https://www.kulturen.com/wp-content/uploads/2017/08/karlekochkemi_170523-1024×683.jpg”,”location”:{”@type”:”place”,”sameAs”:”https://www.kulturen.com”,”name”:”Kulturen”,”address”:”Tegnérsplatsen, 223 50 Lund”}}