Program

Workshop i hönsestrik med Anna Bauer – dag 2

Foto: Jessica Ljung och Anna Bauer.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
söndag 11 december 11:00 – 17:00

Anna Bauer är textilkonstnär utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk, bosatt och verksam i Göteborg. Hon har gett ut böckerna Hönsestrik a love story och Hönsestrik forever på Roos & Tegnér förlag. I december kommer boken Kofta och klänning, som ges ut av Polaris Fakta.

Kursbeskrivning:
Hönsestrik är en friare form av berättade mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrik hittat nya uttryck i gerillaslöjden. Hönsestrik är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger och mönster och fylla din stickning med eget innehåll.

Innehåll: 
Historien bakom Hönsestrik, inspiration, tekniktips, färglära, mönsterkavalkad och självklart stickning! Vi bekantar oss med Hönsestrik genom att börja sticka på ett mindre projekt.

Material: 
Ta med egna stickor, rundsticka och/eller strumpstickor nr 2, 5 eller 3. Garn finns att köpa på plats till självkostnadspris. Det går också bra att ta med eget garn.

I Hornsbergssalen.

Kursavgift 10–11 december (2 dagar):

Vuxen, pensionär, student 795 kr
Kulturens medlemmar 750 kr

Max 15 platser. Entré till museet ingår i biljettpriset.

Förköp biljett

Förköp biljett här.